Tarihin en büyük belalarından olan veba hastalığının 'koku' yoluyla yayıldığına inanılıyordu. Doktorlar da çözüm yolu olarak, kendilerini hastalardan olabildiğince uzak tutmaya yarayan içi lavanta dolu bu korkunç maskeleri üretmişti.
1
/
32
Maskeler Tarihin en büyük belalarından olan veba hastalığının 'koku' yoluyla yayıldığına inanılıyordu. Doktorlar da çözüm yolu olarak, kendilerini hastalardan olabildiğince uzak tutmaya yarayan içi lavanta dolu bu korkunç maskeleri üretmişti.
2
/
32
Resimdeki aletler 1800'lü yıllarda rahim ve yumurtalık tümörlerinin tedavisinde kullanılmaktaydı. Üstteki aletin sapında bulunan zincir ise kan kaybını önlemeye yarıyor.
3
/
32
Fransız Kurşun Çıkarıcı 16. yüzyıl başlarında kullanılan bu alet, kurşunu çıkarmak için kullanılan vidaya sabitlenmiş uzayıp kısalabilen uzun bir çubuktan oluşuyordu.
4
/
32
Yapay Göz Bu gözler, hastanın doğal gözüne en uygun gözü bulmak için gözle ilgilenen doktorlar tarafından kullanılıyordu
5
/
32
Ameliyat Bıçakları 19. yüzyılda Çinliler tarafından kullanılmaktaydı.
6
/
32
Korsenin Zararı Bayanların daha ince bir vücuda sahip olmak için kullandıkları korseler kaburgaları sıkıştırarak ölümlere yol açıyordu.
7
/
32
Plastik Cerrahi Bu aletler, kısmi yüz yaralanmalarında kullanılarak hastaların yaralarını gizlemek için kullanılıyordu.
8
/
32
Litotomi Koltuk Değneği Böbrek taşlarının kırılması için kullanılıyordu. Anestezi kullanılmadan uygulanan bu yöntem, hastayı ayak bileklerini kulaklarına kadar bağlayarak yatırıp, cerrahın, hastanın bacaklarının arasından taşı çıkarmasından oluşuyordu.
9
/
32
Balmumu kafatası; 18. yüzyıl Tıp eğitiminde kullanılan bu kafatasının özelliği insan hayatının ne kadar kısa olduğunu vurgulamak. Bu kafatasının bir yanı öldükten sonra meydana gelecek çürümeyi, diğer yanı ise hala hayattayken ne durumda olduğunu gösteriyor. Bu parça temelde ise ölüm ve hayat arasındaki ince çizgiyi simgeliyor.
10
/
32
Frenginin sonuçlarını gösteren üç balmumu bacak, Almanya; 18.yüzyıl Frenginin bacakları ne hale getirdiğini gösteren bu üç balmumu bacak, s**ks yapmadan önce bir kez daha düşünmenize neden oluyor. Doktorlar ve halk sağlığı uzmanlarının frenginin yayılmasını engellemek amacıyla uyguladığı bu yöntem, insanları frenginin sonuçlarıyla karşı karşıya bırakıyor.
11
/
32
Yapay solunum cihazı; 20.yüzyıl ortaları Aşılar geliştirilene kadar oldukça sık rastlanan çocuk felci, akciğer kaslarını felce uğratarak, hastayı nefessiz kalma tehlikesiyle baş başa bırakıyordu. Yapay solunum cihazı nefes almaya yardımcı olarak hayat kurtarıyordu. Bazı hastalar senelerce bu cihaza bağlı kalarak yaşayabiliyordu.
12
/
32
Yapay akciğer Çocuk felci aşısı bulunasıya kadar binlerce çocuk, çocuk felci virüsü yüzünden hayatını kaybetmiştir. 1937 yılında ABD'de çekilen bu fotoğrafta ise virüsün beyin sapına yerleşip solumunu engellediği çocukları görüyorsunuz. Fırın benzeri devasa alet ise mekanik bir akciğer. Aylarca bu makine içinde yaşamak zorunda kalan bu çocuklarınsa hemen hepsi hayatını kaybetmiştir.
13
/
32
14
/
32
Hirtz Pusulası Resimdeki alet, yaralıya saplanan kurşunun yerini tespit etmek amacıyla kullanılıyordu.
15
/
32
Amputasyon bıçağı Bu bıçak Alman cerrahlar tarafından 18. yüzyılda kullanılmaktaydı. Bacağı diz altından kesmeye yarayan bu bıçağın kullanımı esnasında ise, tahmin edebileceğiniz üzere, herhangi bir narkoz işlemi yoktu.
16
/
32
Sünnet bıçağı
17
/
32
Fıtık aleti Resimdeki tıp aleti 1800'lü yıllarda kullanılmaktaydı.
18
/
32
Amputasyon testeresi Bu tarz aletler 17. yüzyılda zengin cerrahlar arasında yaygın olarak kullanılmaktaydı. Üzerindeki altın kaplamalarsa profesyonelliklerinin ve zenginliklerinin bir göstergesiydi. Fakat bu zenginlik göstergesi, arttırdıkları enfeksiyon riski yüzünden hastalar için pek de yararlı değildi.
19
/
32
Ağız Tıkacı Acılı ameliyatlarda veya anestezi durumunda kullanılıyordu.
20
/
32
İdrar Torbası Keskisi İdrar yolları hastalıklarında kullanılıyordu.
21
/
32
22
/
32
23
/
32
24
/
32
25
/
32
26
/
32
27
/
32
28
/
32
29
/
32
30
/
32
31
/
32
Oyuncak bebek Korku filmlerinden fırlamışa benzeyen bu profesyonelce hazırlanmış maket, Katolik ülkelerdeki doktorların en büyük yardımcısıydı. Kadın doktor bulunmadığı için, kadın hastalarla da ilgilenmek zorunda kalan erkek doktorlar, kadın hastalarından ağrıyan yerlerini bu maketleri kullanarak göstermelerini istiyordu.
32
/
32
Doğum Fantomu İtalya'da 18. yüzyılda bebeklerin nasıl doğduğunu tıp ve ebelik eğitimi alanlara öğretmek için kullanılırdı.