Bir buzdağına çarpıp yüz yıldan uzun bir süre önce batmış olan Titanic'in çarpışmasının trajik hikayesi, sayısız edebiyat eserinin, belgeselin ve hatta Oscar ödüllü bir filme konu oldu. 14-15 Nisan 1912 gecesi batan gemide 1.500'den fazla insan hayatını kaybetti. Ancak az sayıda insan, bu talihsiz insanlarla birlikte çok garip ve sıra dışı eşyaların batırıldığını biliyordu.
1
/
12
Pahalı bir tablo
Titanic'teki en pahalı eşyalardan biri, bir parça mücevher ya da elmas değil, Fransız sanatçı Merri-Joseph Blondel La Circassienne au Bain'in bir tablosuydu.
2
/
12
Marmelat makinesi
Marmelat yapmak için, kabuklu meyveleri çok doğru bir şekilde kesmek gerekiyordu. 1900'lerin başında marmelat hazırlayanların çoğu özel bir makine kullanırdı.Titanik'te olan bu makinanın sahibi, Winnie adındaki 27 yaşındaki Edwin Celia Troutt'du. Winnie felaketten kurtulanlardandı ancak gemide en sevdiği cihazı bırakmak zorunda kaldı.
3
/
12
Türk Hamamı
Titanik o zamanda inşa edilen en modern ve lüks gemilerden biriydi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birinci sınıf yolcular için birinci sınıf bir Türk hamamı bile vardı.
4
/
12
Kedi Jenny
O zamanlar birçok gemide, sınıfa bakılmaksızın fareleri yakalamak için kedileri gemiye alırlardı. Titanik'te de Jenny isimli bu sevimli kedi vardı.
5
/
12
Elektrikli at
Geminin spor salonunda birinci sınıf müşteriler için garip simülatörler bile vardı. Bunlardan bir tanesi de at biniciliği için simüle edilen 'elektrikli at' idi.
6
/
12
Yazar Joseph Conrad'ın yazı müsveddeleri
Titanik İngiltere'den Amerika Birleşik Devletleri'ne yaklaşık yedi milyon posta eşyası taşıyordu. Bunların içinde ünlü İngiliz yazar Joseph Conrad'ın 'Karain: Recollection' adlı eserinin bir yazısı da vardı. Haber: star.com.tr
7
/
12
Bir buzdağına çarpıp yüz yıldan uzun bir süre önce batmış olan Titanik'in çarpışmasının trajik hikayesi, sayısız edebiyat eserinin, belgeselin ve hatta Oscar ödüllü bir filme konu oldu. 14-15 Nisan 1912 gecesi batan gemide 1.500'den fazla insan hayatını kaybetti. Ancak az sayıda insan, bu talihsiz insanlarla birlikte çok garip ve sıra dışı eşyaların batırıldığını biliyordu.
8
/
12
9
/
12
10
/
12
11
/
12
Elektrikli banyolar
1900'lü yılların başlarında, elektrikli banyolar, önde gelen sağlıklı yaşam tarzı arasında modanın en yeni trendiydi. Titanik'te de böyle bir banyo kurmuşlardı. Sabahları kadınların kullanmasına izin verildi ve erkekler öğleden sonra ya da akşamları bu banyoya uzanabilirdi.
12
/
12
Afyon
Titanik'te dört afyon kutusu vardı. 1912'de ABD Kongresi, afyonu zaten yasaklamıştı, ancak çeşitli ilaçlarda ortak bir madde olarak kullanılırdı.