26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

10 bin bekçi alımı başvuru şartları nedir?

Bekçi alımı ne zaman yapılacağı milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ediliyor.

7 Şubat 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
10 bin bekçi alımı başvuru şartları nedir?

Bu sene Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan bekçilik uygulamasına göre bekçi olabilmek için belirtilen şartları sağlamak ve düzenlenen sınavlarda başarılı olmak gerekiyor. Bekçi alımı için tam tarih ise henüz belirlenmedi.

10 BİN YENİ KADRO İHDAS EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. "Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdası yapıldı.

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU

13 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlanan 10 bin bekçi alımı kadro ihdasının ardından alım tarihi hakkında herhangi bir ilan duyurusu gelmedi. İlan duyurusunun 7 bin bekçi alımı için atama sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşmesi bekleniyor.

 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesine 2019 yılında yapılacak bekçi istihdamına yönelik beklentiler son günlerde arttı. Bekçilik yapma hayali kuran gençler de bu hususta araştırmalarına hız verdi.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin yeni kadro ihdas edilmişti. O günden bu yana beklemede olan vatandaşlar, söz konusu bekçi alımlarına dair yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmek istiyor.