25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi detayları! TOKİ hangi illerde konut yapacak?

100 bin sosyal konut nereye yapılacak? TOKİ 100 bin sosyal konut projesi nedir? gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak 'Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut' projesi tanıtılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek projenin tanıtımı, bugün saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor. 100 bin sosyal konut projesinin detaylarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

16 Aralık 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
TOKİ 100 bin sosyal konut projesi detayları! TOKİ hangi illerde konut yapacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek projenin tanıtımı dün saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.100 bin sosyal konut nereye yapılacak? TOKİ 100 bin sosyal konut projesi nedir? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. 81 ilde yapılacak 100 bin konutun inşasına 2020'de başlanacak. 1.5 yılda tamamlanması planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin TL ila 210 bin TL arasında fiyatla satışa sunulacak.
 
TOKİ HANGİ İLLERDE KONUT YAPACAK? 
HER BÖLGEYE ÖZEL MİMARİ
 
KARADENİZ: Geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde cephede zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, üst katlarda ise ahşap hissi verecek kaplamalar kullanılacak.
 
MARMARA: Hem geleneksel hem modern yapılar inşa edilecek. Depreme dayanıklı, yeşili bol, mahalle kültürünü yansıtan tasarımlar olacak.
 
EGE: İklim koşullarına uygun, açık renkli cephe kaplamaları ve boyamaları, ahşap görünümlü kat silmeleri ile dikmeler, yer yer cephe süslemeleri ve kiremit çatılar yer alacak.
 
AKDENİZ: Güneş ışınlarını yansıtacak canlılıkta doku ve renkleriyle sade ve yalın cephe çizgileri, teras, eğimli çatılarıyla geleneksel kemerli pencereler ve ferforjeler kullanılacak.
 
İÇ ANADOLU: Ahşap süslemeli bitişik düzenli yapıları, cumbalı evleriyle örf adet ve gelenekleri yaşatan mahalle kültürünü benimseten konutlar yapılacak.
 
DOĞU ANADOLU: Arazinin zor şartlarına cevap verebilecek nitelikte cephe unsurları, bölgenin yapısına uygun malzemeler seçilecek.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Yöresel taşların hakim olduğu cephe kaplamaları ve motif işlemeleri, düz damlar ve büyük balkonlar, yer yer eğimli metal çatılar ve geniş saçaklar kullanılacak.
 
 
 
 
TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ NEDİR?
Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara sahip olma şartları, evlerin modelleri, uygulama özellikleri, ödeme ve vadeyle ilgili tüm ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanıyor. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasında protokol imzalanarak her yıl 100 bin sosyal konut projesinin ilk adımı atılacak.
 
Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar, TOKİ aracılığıyla yapılacak konutlara uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle sahip olabilecek.TOKİ 100 bin sosyal konut projesindeki konutlar azami 1 ila 1,5 yıl içerisinde sahiplerine teslim edilecek.