Torbalı Fay Hattı'nın Akhisar'dan geçtiğini belirten Bahadır, söz konusu fayın 135 yıldır hareketsizce durduğunu, fayın harekete geçmesinin an meselesi olduğunu söyledi. Fay hattının harekete geçmesi durumunda 7.2 şiddetinde bir depremin meydana gelebileceğinin altını çizen Bahadır, "135 yıl önce kırılan bu fay hattı nedeniyle 7.4 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. O günden beri bu Büyük Torbalı Fay Hattı, hareketsiz duruyor. Bu fay hattında meydana gelebilecek en ufak kırılma bile başta Akhisar'ı yerle bir eder sonra da Manisa ve yakın yerlerini yerle bir eder. Allah muhafaza Akhisar ortadan ikiye ayrılır; çünkü bu fay hattının kırılması durumunda 7.2 şiddetinde bir deprem bekliyoruz" diye konuştu.
"DEPREM OLMASI AN MESELESİ"
Büyük Torbalı Fay Hattı'nın kırılması veya hareketlenmesine ilişkin net bir tarih vermekten kaçınan Bahadır, "Bu fay hattının kırılması an meseledir. Yarım saat sonra da kırılabilir, 30 yıl sonra da kırılabilir ama en geç 30-40 yıl içerisinde büyük bir deprem bekliyoruz bu fay hattında" şeklinde konuştu.
"FAY İNCELEMELERİ DAHA DETAYLI OLMALI"
Manisa merkezden geçen fay hattının Doğu ve Batı kısımlarında inceleme yaptıklarını ve sonuçları ilgili kurumlara verdiklerini belirten Bahadır, "Bizler çalışmalarımızı yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Çıkan sonuçları rapor olarak ilgili makamlara verdik. Ancak bu çalışmaların yetersiz olduğu kanaatindeyiz. Çalışmaların fay hattının tüm kısımlarında incelenmesi gerekiyor. Çünkü olası bir depremde sadece fay hattının üstü zarar görmüyor. Fay hattına yakın tüm çevreler etkilenip zarar görüyor. Kırılan bir fay yakınındaki bir diğer fay hattını da harekete geçirebiliyor" diye belirtti.
"AHBAP, EŞ, DOST İLİŞKİLERİNE SON VERİLMELİ"
Depreme karşı, ahbap, eş, dost ilişkilerine artık son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahadır, "Ne yazık ki Manisa'da eş, dost, ahbap ilişkileri ile bu gibi işler kısmen de olsa yürütülüyor. Allah muhafaza olası bir deprem ne eş ne dost ne de ahbap dinlemiyor. Onun için verilen imar kararlarında ince eleyip sık dokumak lazım. Mevcut yerler elden geçirilmeli, yeni yerlerde iyice incelenmeli. Yoksa daha nice Van depremleri, Marmara depremleri yaşarız" dedi.
"MANİSA REVİZYON VE İLAVE İMAR PLANI'NDA EKSİK VE YANLIŞ ÇOK"
Manisa Belediyesi tarafından tartışmalı bir şekilde meclisten geçirilen Manisa Revizyon ve İlave İmar Planı'ndan haberlerinin olmadığına dikkat çeken Bahadır, "Manisa Belediyesi böylesine büyük bir karar alıyor ama ne yazık ki biz bunu dışarıdan ve çok sonradan öğreniyoruz. Belediye bu konuyu Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne götürüyor ama burayı aştığı için Ankara Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığı'na götürülüyor bu plan. Bizde bu planı oralardan öğrendik. Bu planda çok fazla eksik ve yanlışlıklar var. Planın yapım aşamasında kurum görüşleri alınmadı. Örneğin planda Bozköy denilirse yanlış olur; çünkü eski tapularda Migros'un alt kısmı da Akmescit Mahallesi de Bozköy olarak geçiyor. O yüzden bu plan detaylıca masaya yatırılması gerekiyor" dedi.
Yasada açık olarak belirtilmesine rağmen Manisa Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de yasayı takmadığını savunan Bahadır sözlerini şöyle tamamladı: "Yasa'da belediyeler tarafından verilen her ruhsat ve bununla beraber yapılan zemin etüt çalışmasının odaya gönderileceği açık şekilde belirtilmesine rağmen hiçbir belediyeden böyle bir şey gelmiyor bize. Gelenin sayısı da 3'ü 5'i geçmiyor"