2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Bedelli askerlik başvuru süreci nasıl işliyor?

Bedelli askerlik 4.celp dönemi tarihleri ne zaman açıklanacak? 2018 Bedelli askerlik başvuru süreci nasıl işliyor?

10 Ekim 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik başvuru süreci nasıl işliyor?

2018 Bedelli Askerlik 4.celp dönemi ne zaman? Bedelli askerlik celp yerleri sorgulama ekranı haberimizde yer alıyor. Başvuruların başladığı tarihten itibaren 500 binden fazla kişinin faydalanmak için başvurduğu bedelli askerlikte celp süreci devam ediyor. Son olarak MSB 3. celp dönemine ilişkin bilgileri yayınlanmıştı. Gözler şimdi 4. ve sonraki celp dönemlerine çevrildi. İşte, konuya dair merak edilen detaylar...

 

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN?

Bedelli askerlik ile ilgili arayışlar sürüyor. İlk üç celp döneminde silah altına alınan adayların sevk tarihleri ve birlikleri E-devlet üzerinden adayların bilgisine sunulmuştu. İlk celp döneminde silah altına alınan adaylar askerlik görevini tamamladı. 5 Ekim tarihinde terhis olan adayların ardından 6 ekim tarihinde ikinci celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar birliklerine teslim olmaya başladı. 3. celp döneminde silah altına alınacak olan adaylar ise 27 Ekim tarihinden itibaren tertip edildikleri birliklere teslim olacak. 4. celp dönemi ise 3 Kasım'da Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından belli olacak.

 

"EKİM AYININ SON HAFTASI AÇIKLANABİLİR"

Bedelli askerlik 4. celp döneminin açıklanacağı tarih henüz net değil. Ancak bedelli askerlik başvurusu için son gün olan 3 Kasım'dan sonra ya da Ekim ayının son haftası açıklanabileceği öngörülüyor. 

 

Bedelli askerlik celp dönemi yerleri e-devlet ilanı

Birinci celp dönemi tarihi - 15 Eylül 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 28 Ağustos 2018

İkinci celp dönemi tarihi - 6 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 6 Eylül 2018

Üçüncü celp dönemi tarihi - 27 Ekim 2018

Celp yerleri e devlet üzerinden ilanı : 27 Eylül 2018.

 

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ