18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

2018 GİB MTV borçları sorgulama nasıl yapılır

2018 Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme tarihinin ne zaman olduğu çok sayıda araç sahibi tarafından merak ediliyor. MTV'nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başlamıştı. Henüz ödeme yapmayan vatandaşlar, ödeme için son günün ne zaman olduğunu sorguluyor. MTV ödemesi için online olarak ödeyebileceğiniz bir çok farklı sistem mevcut. MTV ödemeleri sırasıyla; MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

31 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
2018 GİB MTV borçları sorgulama nasıl yapılır

MTV ödemesi nasıl yapılır son gün ne zaman 2018 MTV ödemesi borç sorgula gib.gov.tr’de! Her araç sahibinin yakından takip etmesi gereken ve ödemekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemelerinde son gün geldi. 2018 MTV ödemesi son tarihini merak ediyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV, motorlu kara taşıtlarının doğaya salmış olduğu emisyon oranına, aracın yaşı ve koltuk sayısına göre Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafında her yıl (bankalar kurulu kararı olmaması durumunda) yeniden değerleme oranına göre tutarları belirlenen bir taşıt vergisidir. 

 

MTV ÖDEMESİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Tüm araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu MTV her yıl Ocak (1 Ocak – 31 Ocak) ve Temmuz (1 Temmuz - 31 Temmuz) aylarında iki eşit taksit halinde ödeniyor.

 

 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemesi için online olarak ödeyebileceğiniz bir çok farklı sistem mevcut.

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.