5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

2018 özel okul teşvikleri

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

29 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2018 özel okul teşvikleri

Özel okullarda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye, okul öncesi eğitim kurumları için 3 bin 290’ar lira, ilkokul ve temel lise için 3 bin 960’ar lira, ortaokul ve ortaöğretim için de 4 bin 610’ar lira destek ödemesi yapılacak.  Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin veli veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi veya özel okullardan e-Okuldaki, “Özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği” menüsü üzerinden başvuru yapacak.    

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin veli veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kayıtlarını yaptırarak bu okullardan başvuruda bulunabilir.

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin veli veya vasileri, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi veya özel okul müdürlüklerine müracaat edecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 8’inci sınıfı tamamlayan öğrencilerden, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin veli veya vasileri de başvurularını öğrencilerin mezun oldukları ortaokullardan gerçekleştirebilecek.