5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

2018 PMYO başvuruları ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü 2500 polis memuru alımı yapacağını duyurdu.

9 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
2018 PMYO başvuruları ne zaman?

Binlerce polis olmak isteyen aday gözünü gelecek açıklamalara çevirdi. Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruda 2250 erkek, 250 de kadın memur alacağını açıklamıştı. Adaylar bu açıklama sonrası 2018 PMYO başvuruları ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt arıyor.

Polislik başvurusu, PMYO'lara yapılacak olan lise mezunu polis alımı konusunda birçok adayın ilgisini çekiyor. Polis Akademisi internet sitesi üzerinden erişime açılan 2017 polislik başvurusu, liseden mezun olan ve Türk Emniyetine güç vermek isteyenler tarafından araştırılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yeni bir duyuru yayımlandı. Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 lise mezunu polis alımı yapılacağı belirtildi. Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO),  iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır..

Polis olmak isteyen lise mezunu adaylar, PMYO Giriş Sınavına 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvuruda bulunacaklardır.

E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. E-devlet kapısı şifresi, yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ