24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

TUS tercih sonuçları için tarih verildi! 2019 TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafınca düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı(TUS) tercih sonuçları açıklandı. Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-TUS 1. Dönem) yerleştirme sonuçlarının resmi Twitter hesabından resmen duyurdu. TUS tercih işlemlerini 05-12 Nisan tarihlerinde tamamlayan adaylar 2019 TUS tercih sonuçlarını yarın itibari ile öğrenebilecekler. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, TUS tercih sonuçları ile ilgili, “Değerli hekimlerimiz, 2019 TUS yerleştirme sonuçlarını yarın açıklayacağız inşallah. Sonuçların şimdiden hepinize hayırlı olmasını dilerim' ifadelerini kullandı. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

26 Nisan 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TUS tercih sonuçları için tarih verildi! 2019 TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafınca düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı(TUS) tercih sonuçları için adaylar tarafından bekleyiş sürüyor. 2019 TUS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı duyuruldu. Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-TUS 1. Dönem) yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı günü resmi Twitter hesabından duyurdu. Peki, 2019 TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberimizin devamı...

2019 TUS SONUÇLARI NE ZAMAN  AÇIKLANACAK?
 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, TUS tercih sonuçları ile ilgili şu ifadeleri kullandı;
 
"Değerli hekimlerimiz, 2019 TUS yerleştirme sonuçlarını yarın açıklayacağız inşallah. Sonuçların şimdiden hepinize hayırlı olmasını dilerim"
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-TUS 1. Dönem) yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanacağını bildirdi. Aygün, "osymtustercihiniacıkla" etiketiyle yapılan paylaşımlara Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Çok sayıda aday bu paylaşıma yorum yaparak ÖSYM Başkanı Aygün'e teşekkür mesajlarını iletti.
 

EK YERLEŞTİRMELER HAKKINDA
 
Bu yerleştirmeden boş kontenjan kalması durumunda ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden ayrıca duyurulacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2019-TUS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 20.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.