17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

28 Mayıs 2023 İstanbul Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçları! İstanbul 2. tur seçim sonuçları

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Seçmenler, ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullandı. Seçimlerde İstanbul'da hangi Cumhurbaşkanı adayının ne kadar oy aldığı merak ediliyor. 28 Mayıs 2023 seçim sonuçları star.com.tr'den anlık olarak takip edilebilecek. Peki İstanbul Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kim, ne kadar oy aldı? İşte 28 Mayıs İstanbul Cumhurbaşkanı seçim sonuçları

28 Mayıs 2023 Pazar 16:46 - Güncelleme:
28 Mayıs 2023 İstanbul Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçları! İstanbul 2. tur seçim sonuçları

Türkiye, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandık başına gitti. İstanbul 2. tur seçim sonuçları, ilde yaşayan vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Peki, 2023 seçimlerinde İstanbul'da Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar oy aldı? İşte 28 Mayıs İstanbul 2. tur seçim sonuçları ve İstanbul Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına göre Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranları

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. Vatandaşlar Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullandı.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turuna, ilk oylamada en çok oy alan iki aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak. Bu turda geçerli oyların çoğunluğunu alan Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

İkinci tura, güncellenmiş kütüklerle gidildi, seçmen kaydı ile ilgili adres değişikliği yapılamadı, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasında da aynı sandık alanlarında oy kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

28 MAYIS İSTANBUL CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YSK, saat 18.15 itibariyle seçim yasaklarının kaldırıldığını açıkladı.

Türkiye geneli Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları, sandıklar açılmasıyla birlikte belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin anlık sonuçları ile Türkiye geneli seçim sonuçları Star seçim sayfasında yer alacak.