29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

28 Şubat hazımsızlığı hukuk fakültesinde hortladı! Konuşmasına izin vermediler

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 28 Şubat zihniyetine karşı yapılacak olan konuşmaya izin verilmedi. Her sene yapılan birincilik konuşması bu sefer fakülte birincisi Muhammet Emin Ay'a yaptırılmadı. İstanbul Üniversitesi olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Muhammet Emin Ay daha sonra konuşmasını fakülte binası önünde yaparak 28 Şubat'ta mağdur olan annesine ithaf etti.

5 Ağustos 2023 Cumartesi 14:02 - Güncelleme:
28 Şubat hazımsızlığı hukuk fakültesinde hortladı! Konuşmasına izin vermediler

Yaz aylarının gelişiyle birlikte üniversitelerde eğitim gören binlerce öğrenci mezuniyet heyecanı yaşıyor. Bu heyecan, bugün İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de yaşandı.

İSTANBUL HUKUK BİRİNCİSİNE '28 ŞUBAT' VURGULU KONUŞMASI YAPTIRILMADI

Bölümü birincilikle bitiren Muhammet Emin Ay isimli öğrenci, bugüne kadar binlerce öğrenciye tanınan 'birincilik konuşması' hakkından mahrum bırakıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaşananlara ilişkin bilgi veren Ay, "Her sene mezuniyette yapılan birincilik konuşması İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilikle bitirmeme rağmen bugün yaptırılmaya layık görülmemiştir." ifadelerini kullandı.

Başarılı öğrencinin izin verilmeyen konuşmasının metninde, 28 Şubat postmodern darbesine ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan'a atıf yapılması dikkat çekti.

KONUŞTURULMAYACAĞINI TÖRENDE ÖĞRENDİ

Dekanlığın, konuşma metnini bir gün önceden istediği ve birinci öğrenci Emin'in, konuşturulmayacağından tören esnasında haberdar olduğu öğrenildi.

Ay, Twitter hesabından izin verilmeyen konuşmasını da paylaştı.

İşte fakülte birincisi Ay'ın izin verilmeyen konuşma metni;

İNCELEME BAŞLATILDI

İstanbul Üniversitesi konuyla ilgili, "Hukuk Fakültemizin mezuniyet töreninde gerçekleşen üzücü durumla ilgili olarak Rektörlüğümüzün gerekli incelemeyi başlattığını kamuoyunun bilgisine sunarız." açıklamasında bulundu.

28 ŞUBAT'TA MAĞDUR OLAN ANNESİNE İTHAF ETTİ

Annesi, aynı üniversitede 28 Şubat sürecinde okulu bırakmak zorunda kalan Ay, dekanlık binası önüne gelerek izin verilmeyen metnini okudu.

Ay konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Planlı veya plansız konuşmamın yaptırılmaması nedeniyle bu şekilde konuşma yapma gereği hissettim. 28 şubat sürecinin bırakmış olduğu iz nedeniyle taşımasından gurur ve onur duyduğum çarşafı yüzünden zamanında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji son sınıfı başörtüsü nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Bugün ona bıraktırılan üniversitenin Hukuk Fakültesini birincilikle bitirmenin haklı gururunu yaşıyor ve bu birinciliği anneme ithaf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

  • metin
  • 28 Şubat zihniyeti
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
  • Muhammet Emin Aya