3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

29 Ekim mesajları kutlama yazıları

29 Ekim mesajları En güzel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resimli mesajları sözleri ve yazıları merak ediliyor. Tüm Türkiye'de bugün Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim 2018 yurtta coşkuyla kutlanırken, teknoloji devi Google da, Türkiye arama sayfasında Doodle olarak Cumhuriyet Bayramı'nı işliyor. Google'ın doodle ikonunda göklerde dalgalanmakta olan Türk Bayrağına yer verilirken, kullanıcılarını göze oldukça hoş gelen bir şekilde karşılıyor.

29 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
29 Ekim mesajları kutlama yazıları

Tüm Türkiye'de bugün Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim 2018 yurtta coşkuyla kutlanırken, teknoloji devi Google da, Türkiye arama sayfasında Doodle olarak Cumhuriyet Bayramı'nı işliyor. Google'ın doodle ikonunda göklerde dalgalanmakta olan Türk Bayrağına yer verilirken, kullanıcılarını göze oldukça hoş gelen bir şekilde karşılıyor.

Bayrağın üzerine tıklandığında ise Google, kullanıcılarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arama sonuç sayfasına yönlendiriyor. Bu sayfada kullanılan Google logosunda yine Türk Bayrağı var. Ancak bu kez Bayrağımız, Google logosunun çift O harfinin yerine geçmiş durumda.

Kullanıcıların da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaptıkları aramalarda en çok Cumhuriyet Bayramı şiirleri, daha sonra da 29 ekim cumhuriyet bayramı ile ilgili yazı aradıkları görülüyor.

29 ekim cumhuriyet bayramının anlam ve önemi nedir sorusunun yanı sıra, 29 ekim cumhuriyet bayramı gösterileri aramaları da arama motoru Google'ın sayfasındaki dikkat çeken arama istatistiklerinden.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Anıtkabirde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki devlet erkanıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan Anıtkabir Özel defterine, "Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun" yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Erdoğan Anıtkabir özel defterine ise şunları yazdı:

Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız.

Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bugün Cumhuriyetimizin 95'inci yıl dönümünü, dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul'daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz.

Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı 29 Ekim mesajında ise şu ifadeleri kullandı:

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.

 

TBMM Başkanı Yıldırım'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, kıtaların, inançların, kültürlerin buluşma noktası olan Türkiye'de, Cumhuriyet'in geleceğinin gençler olduğunu belirterek, "Milli ve manevi değerlerimizden beslenen gençlerimizin inanç, gayret ve çalışkanlığıyla ülkemiz daha müreffeh, daha üretken hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, hürriyet ve bağımsızlığı esas alıp eşit vatandaşlık hukukuna dayanan Cumhuriyet'in ilan edilişinin 95'inci yılının kutlandığını belirtti.

Türk milletinin her ferdini ortak hedef ve inanç etrafında birleştirerek devleti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayesi taşıyan Cumhuriyet'in, 95 yıl önce ilan edildiğini hatırlatan Yıldırım, farklılıkların sevgi, hoşgörü, barış ve dayanışma duyguları içinde bir arada yaşaması idealine en uygun sistem olan Cumhuriyet'in ilan edilmesinin, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi veren birçok millete örnek olduğuna ve dünya devletler ailesinin onurlu bir üyesi olarak yer almalarının da önünü açtığına işaret etti.

Osmanlı Devleti'nin varisi olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, 95 yıllık süreçte tam bağımsızlık hedefine uygun olarak ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önemli adımlar attığını dile getiren Yıldırım, "Bu süreçte millet ve devlet olarak zaman zaman sancılı, sıkıntılı hadiselerle de karşılaştık ancak yılların getirdiği devlet tecrübesi, toplumsal dayanışma ve ortak aklın rehberliğinde zorlukları aşmayı başardık." değerlendirmesinde bulundu.

Milli iradenin tecelligahı ve milli mücadelenin karargahı olan TBMM'nin, Cumhuriyet'i ilan eden iradenin de sahibi olduğu vurgulayan Yıldırım, bağımsızlık ve hürriyet şiarından hiçbir zaman sapmayan TBMM'nin, milli bekayı ilelebet yaşatacak kararların altına imza atmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

 

Yıldırım, kıtaların, inançların, kültürlerin buluşma noktası Türkiye'de, Cumhuriyet'in geleceğinin gençler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Milli ve manevi değerlerimizden beslenen gençlerimizin inanç, gayret ve çalışkanlığıyla ülkemiz, daha müreffeh, daha üretken hale gelecektir. Al bayrağımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutladığımız anlamlı gün vesilesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum. TBMM'nin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizi hürriyetine kavuşturup devletimizi bağımsızlaştıran kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."

 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI VE SÖZLER

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz Kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak siizsiniz.

Cumhuriyet, yüksek ahlâkî değer ve niteliklere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Atatürk”ün çocukları olarak atamızı hasret ve özlemle anıyoruz.

Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir… Cumhuriyet bayramınızı en içten duygularımla kutlarım.

Cumhuriyet”in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. “Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.