3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

4 eski bakan için yeterli delil yok

Dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komsiyon Raporu Meclis Başkanlığı’na sunularak bastırıldı ve milletvekillerine dağıtıldı.

Nevin Bilgin13 Ocak 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
4 eski bakan için yeterli delil yok

Raporda,  bütün bakanlar hakkındaki iddialar  tek tek değerlendirildiği belirtilerek, Yüce “Divan’a sevkleri konusunda yeteli şüphe uyanmadığından Yüce Divan’a gönderilmemeleri konusunda oy çokluğu ile (9’a karşı 5 oy) karar verilmiştir” denildi. Raporun bastırılıp dağıtılmasının ardından 10 gün içinde görüşülmesi gerekecek. Raporda, muhalefetin muhalefet şerhleri, mal beyanları, bilirkişi raporları yeralırken, CMK’ya göre yasak olan tapelere yer verilmedi. Raporda, şu tespitler yapıldı:

- ZAFER ÇAĞLAYAN: Ortada bir kaçakçılık suçunun bulunmadığı, İstanbul Başsavcılığınca toplanan delillerin hukuka aykırı toplanması nedeniyle geçersiz sayılarak diğer hususların da suç oluşturmadığından bahisle ‘Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar’ verildiği... Yüce Divana sevk edilmesini gerektirecek derecede yeterli şüphe oluşturan delil bulunamadığı...”

- MUAMMER GÜLER: İsnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe oluşmadığından Yüce Divana sevk edilmemesi yönünde kanaat hasıl olmuştur.

- EGEMEN BAĞIŞ: Yüce Divana sevk edilmesine yetecek yeterli şüpheye ulaşılamamıştır.

- ERDOĞAN BAYRAKTAR: Yazılı fiillerin işlendiğine dair hiçbir delil elde edilememiştir. Raporda, Ebru Gündeş hakkında CMK’nın 135, Cengiz Kumartaşoğlu hakkında ise CMK 135 ve 140. maddelerinin uygulanması hususunda karar alındığını, kanunun açıkça yasaklamış olmasına rağmen Ebru Gündeş-Rıza Sarraf arasındaki görüşme de dinlendiği ve kayda alındığı belirtildi.