5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

4 ilde sahte ilaç operasyonu! 12 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen sahte ilaç operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.

AA20 Ekim 2023 Cuma 10:59 - Güncelleme:
4 ilde sahte ilaç operasyonu! 12 şüpheli  yakalandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlarla Soruşturma Bürosunca, yurt dışından kaçak yollarla getirilen ham maddeler ile sahte ilaç üreten, depolayan, satan işletme ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında tespit edilen sahte ilaçların, maddi değeri yüksek Multiple Skleroz (MS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ve kanser hastalıkları için üretilen ilaçlarmış gibi piyasaya sürüldüğünü, bir kısmının yurt dışına kaçak yollarla gönderildiğini, bir kısmının ise ecza depoları ve eczanelerde satışının gerçekleştirildiğini belirledi.

Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince alınan karar ile örgütlü bir şekilde kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak sahte ilaçlar üreten, depolayan, satan şüphelilerin gözaltına alınması, sahte ilaçların tespiti ve muhafazası için İstanbul, Zonguldak, Sakarya, Bursa'da 47 adreste arama yapıldı.

OPERASYONDA 12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Üsküdar'da Cumhuriyet Mahallesi Doğanay Sokak'ta bulunan iki katlı bir iş yerine yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler kameraya yansıdı. Ekipler, piyasa değeri yaklaşık 200 bin dolar olduğu değerlendirilen makina, imalatı tamamlanmış piyasaya sürülmeye hazır sahte ilaç ve ham maddelere el koydu.