22 Temmuz 2026 Çarşamba / 7 Safer 1448

5 ilde orman yangını! Havada ve karada teyakkuza geçildi

Yurt genelinde sıcak havalar etkili olurken orman yangını haberleri peş peşe gelmeye başladı. Muğla, Elazığ ve Antalya'da orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Aydın'ın Kuyucak ilçesinde ormanlık alanda ve Afyonkarahisar'da otluk alanda çıkan yangın ise kontrol altına alındı.

AA22 Temmuz 2026 Çarşamba 15:23 - Güncelleme:
5 ilde orman yangını! Havada ve karada teyakkuza geçildi
Afyonkarahisar'da otluk alanda çıkan yangın, karadan ve havadan müdahaleyle söndürüldü.

Bayraktepe Mezarlığı'nın üst kısmında bulunan engebeli arazideki otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine 8 itfaiye aracı, Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 arazöz, dozer ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında, bölgedeki iki bağ evi zarar gördü.

FETHİYE

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için çalışma başlatıldı.

Gökçeovacık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için çalışma yürütüyor.

AYDIN

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kırsal Kayran Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

ANTALYA

Antalya'nın Kepez ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çamlıca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yangına 5 helikopter, 4 yangın söndürme uçağı, 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, çok sayıda orman işçisi ile havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Keban ilçesinde çıkan örtü yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Nimri Dağı'nda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan örtü yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ağaçlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Keban Orman İşletme Şefliğinden 2 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, su ikmal aracı, greyder, 2 loder ile 45 personel, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlememesi için gerekli önlemleri almaya çalışan ekipler, bölgenin dağlık olması nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekiyor.

ÖNERİLEN VİDEO

Mehmetçik'ten nefes kesen atış! 950 metreden tam isabet

Kapat
Video yükleniyor...