24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Son dakika... İşte 65 yaş üstü yasak ile ilgili yeni karar

65 yaş üstü yasak ile ilgili son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süre sonra yüz yüze yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Toplantıda yeni önlem ve normalleşmeye ilişkin kararlar alındı. Toplantıda 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili karar açıklandı. Peki 65 yaş üstüne yasak kaldırıldı mı? İşte Başkan Erdoğan'ın 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması

10 Haziran 2020 Çarşamba 12:53 - Güncelleme:
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Son dakika... İşte 65 yaş üstü yasak ile ilgili yeni karar

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili araştırmalar sürerken kabine toplantısı sonrası yeni kararlar açıklandı. İlk olarak pazar günleri saat 11 ile 15 arası dışarı çıkma izni olan 65 yaş üstü yaşlıların izni 12'den saat 18'e kadar uzatılmıştı. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Son dönemde koronavirüs normalleşme sürecinde uygulanmakta olan tedbir, önlem ve kısıtlamaları konusunda alınan yeni kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze toplandı. Gündemde koronavirüs önlemleri ve normalleşme süreci de var. Uzun süredir sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstü vatandaşlar için yeni karar açıklandı. Buna göre; 65 yaş üstüne yasak kaldırıldı mı? Kabine toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'ın 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Kabinede normalleşme adımları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi, koronavirüsle mücadelede gelinen durum, önümüzdeki dönemde alınabilecek önlemler, ekonomideki durum masaya yatırıldı. Külliye'deki yüz yüze son kabine toplantısı 4 Mart'ta yapılmıştı. Toplantıda yurtiçinde ve yurtdışında terörle mücadale konusundaki gelişmelerle Libya, Suriye, Yunanistan başta olmak üzere dış politika konularının da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 'Yeni normal' dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız.Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekiyor. Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ancak bu tür olumsuzlukların istisna, kurallara riayetin genel olduğu kanaatindeyim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda virüsle mücadele başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele alındı.

Olası yeni tedbir ve normalleşme kararlarına ilişkin toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde kalmasının önemini vurgulayan Erdoğan, onlar için yapılan yeni çalışmayı anlattı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SON DAKİKA AÇIKLAMASI (TIKLAYINIZ)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabinede, 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirildi.