5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

6'lı masada soğuk rüzgarlar esiyor! Davutoğlu'ndan sonra Babacan da resti çekti

6'lı masanın küçük ortağı Ahmet Davutoğlu'nun 'seçtiğimiz cumhurbaşkanı dediğimizi yapmazsa kriz çıkar' sözlerinin ardından kendisine yüklenilince masaya resti çekmişti. Bir restte Ali Babacan'dan geldi. Babacan, 'Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilirse o zaman her parti kendi yoluna.' dedi.

14 Ocak 2023 Cumartesi 18:53 - Güncelleme:
6'lı masada soğuk rüzgarlar esiyor! Davutoğlu'ndan sonra Babacan da resti çekti

6'lı masanın 10'uncu toplantısından sonra ortaya çıkan 'yetki krizi', ittifakı dağılmanın eşiğine getirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, kapısını araladığı yetki krizi tartışmaları gün geçtikçe büyüyor. Davutoğlu'nun masayı terk etme tehdidi sonrası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da 6'lı masayı terk etme resti çekti.

KRİZ GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR

6'lı masanın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, olası bir seçim zaferlerinde Cumhurbaşkanının sözlerini dinlemediği takdirde, "Dediği anda kriz çıkar. Çok açık söyleyeyim. Ve o cumhurbaşkanı meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitme zorunda kalır." sözlerinin başlattığı tartışma her geçen gün başka bir boyuta evriliyor.

Muhalif medyanın oy oranları üzerinden kendisini eleştirmesi sonrası, "Bu çok bilmişler şunun oy oranı bu desin mesela biz çıkalım masadan. Saadet Partisi'nin oy oranına bakılsın, Demokrat Parti'ni oy oranına bakılsın, bir ayrılalım. Seçim mi kazanacaksınız?" tehdidini savurmuştu.

"HER PARTİ KENDİ YOLUNA"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, oy oranları üzerinden kendilerine yüklenilmesi sonrası benzer bir tepki geldi. Katıldığı bir canlı yayın programında 6'lı masaya rest çeken Babacan, "Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilirse o zaman her parti kendi yoluna" dedi.