20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

7 bin bekçi alımı için başvuruları

İçişleri Bakanlığı 7 bin bekçi alımı için başvurular 8-22 Haziran tarihleri arasında yapıldı.

6 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
7 bin bekçi alımı için başvuruları

 İç İşleri Bakanlığına bağlı emniyet teşkilatı bünyesinde istihdam edilmek üzere 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvurular alınmıştı. 8-22 Haziran tarihleri arasında adaylar ön başvuruları tamamladı. Başvuru sonuçları ise Polis Akademisi Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden ilan edilecek. Ancak başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin olarak bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklandığı zaman sitemizden anında öğrenebilirsiniz.

Kabul Edilen Adaylar İçin Gerekli Evraklar. Başvurusu kabul edilen adayları bekleyen süreçte bazı evrakları hazır etmelisiniz. sınav başvuru dilekçesi, TC kimlik numarasını gösterir belge aslı ve fotokopisi, diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, ikametgah, dört adet biyometrik fotoğraf, kendisi ve varsa eşinin yönetmelik m.5’e göre engel durumu olmadığını gösterir belge, şehit ya da vazife malulü olanlara ilişkin belge, sınav için ödeme dekontu, askerlik belgesi, sağlık bilgilendirme formu adaylardan istenecektir.

Polis akademisi başkanlığı tarafından bekçi alımı başvuru sonuçları ilan edilmesi ile şahsen başvuru yapmak ve ön sağlık kontrolü için belirlenen günler de ilan edilecektir. Adaylar bu belgelerle birlikte şahsen başvuru yapacaklardır. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik testi ve alan sınavından başarılı olan adaylar bekçi alımı için kabul edilecektir.