2 Haziran 2024 Pazar / 26 Zilkade 1445

9 Nisan Salı Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç? Hangi ilçelerde yeniden sayım yapılacak?

9 Nisan Salı günü tüm Türkiye’nin gözü İstanbul’da… Herkes Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında oy farkını merak ederken, YSK’nın seçimlerle ilgili verdiği kararları araştırıyor. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Kurul tarafından İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verildiğini, 31 ilçede yeniden sayım talebinin kısmen reddedildiğini, Büyükçekmece ilçesiyle ilgili taleplere ilişkin kararın ertelendiğini bildirdi. Özel, İstanbul'da 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunduğunu belirten Özel, AK Parti ve CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayları arasında 15 bin civarında oy farkı olduğunu söyledi. Peki bundan sonra oy sayım süreci nasıl işleyecek? AK Parti ne yapacak? 9 Nisan Salı Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç? Hangi ilçelerde yeniden sayım yapılacak? İşte haberimizin ayrıntıları…

9 Nisan 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
9 Nisan Salı Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç?  Hangi ilçelerde yeniden sayım yapılacak?

9 Nisan Salı Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç,  Hangi ilçelerde yeniden sayım yapılacak, bundan sonra oy sayım süreci nasıl işleyecek, AK Parti ne yapacak sorularına yanıt aranıyor. Son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından anlık takip edilirken açıklamalar trend olmaya devam ediyor.  AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Kurul tarafından İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verildiğini, 31 ilçede yeniden sayım talebinin kısmen reddedildiğini, Büyükçekmece ilçesiyle ilgili taleplere ilişkin kararın ertelendiğini bildirdi. Özel, İstanbul'da 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunduğunu belirten Özel, AK Parti ve CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayları arasında 15 bin civarında oy farkı olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul'da tüm oyların sayılmasını reddetmesine ilişkin, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ye gideceklerini bildirdi. Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "YSK, İstanbul'da tüm oyların sayılması talebimizi reddetmiştir. Bunca usulsüzlük ortadayken böyle bir karar verilmesi anlaşılır gibi değildir. Şimdi, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ye gideceğiz." ifadelerini kullandı.

51 SANDIKTAN YENİDEN SAYIM YAPILACAK

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Kurul tarafından İstanbul'da 51 sandığın tekrar sayılmasına karar verildiğini, 31 ilçede yeniden sayım talebinin kısmen reddedildiğini, Büyükçekmece ilçesiyle ilgili taleplere ilişkin kararın ertelendiğini bildirdi.
 
Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında İstanbul'da yapılan itirazlara ilişkin YSK binası önünde açıklamalarda bulundu.
 
İstanbul'da 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunduğunu belirten Özel, AK Parti ve CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayları arasında 15 bin civarında oy farkı olduğunu söyledi.
 
AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YÖNTEMİNİ KULLANARAK YSK'YA GİDECEK
Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "YSK, İstanbul'da tüm oyların sayılması talebimizi reddetmiştir. Bunca usulsüzlük ortadayken böyle bir karar verilmesi anlaşılır gibi değildir. Şimdi, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ye gideceğiz." ifadelerini kullandı.
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 31 MART YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI: İSTANBUL'DA SEÇİM USULSÜZ

 
Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki yargı sürecidir. YSK, özellikle tüm siyasi partiler için, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını hukuk çerçevesinde koruma zorunluluğumuz var. 'Biz burada organize suçların işlendiğini gördük, görüyoruz' diyorlar. Biz de organize bazı suçların ilendiğini görüyoruz. Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz.
 
Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. Bütün bunlarla bu adımları atacağız. Geçmişte Yalova'da, Ağrı'da bunların örnekleri var. ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur.
 
Örgütlü mücadelenin içinde savcılıklara duyurular var, savcılıklar da bu delillere dayanarak gereğini yapacaktır. Bir de sandıklarda hırsızlıklar var. Temennim odur ki, en ideal şekilde noktayı koyarız.
 
Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Niçin 'Teşekkürler İstanbul' pankartları asıldı tartışması yaşanıyor. Bir seçim geçilmiş, İstanbul haklına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir. Ama bütün mesele, YSK'nın son noktayı koyduğu andır.

 

YSK BAŞKANI GÜVEN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Sadi Güven, "Yargı süreci devam ettiği için herhangi bir değerlendirme yapmam uygun değil." dedi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, YSK binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir basın mensubunun süreçle ilgili sorusuna Güven, "Yargı süreci devam ediyor, herhangi bir değerlendirme yapmam. Yargı süreci devam ettiği için mümkün değil." ifadesini kullandı.

 

2019 İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI!

 

Haberimizin detaylarından, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki güncel oy farkı bilgisine ulaşabilir, İstanbul seçim sonuçları konusunda son dakika detayları öğrenebilirsiniz.

 

İşte detaylar;

 

İSTANBUL'DA SON DURUM NE?

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı şu an; 16.442

 

AK PARTİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA!

 

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan açıklama... İşte Yavuz'un açıklamalarından satır başları;

 

"ORTADA ŞAİBE VAR!"

 

Ortada şaibe var. Niçin var onu da birazdan açıklamak istiyorum.

 

Biz ilçe seçim kurulu kararına karşı tüm oylar sayılsın diye yaptığımız talebe ilişkin il seçi kurulan gittik. Burası da tümü sayılsın demedi ancak "o sayımda torba içerisinde maddi usulsüzlük görürseniz tamamını sayın" dedi.

 

8 İLÇEDE SAYIM İÇİN BAŞVURUYORUZ

 

Beyoğlu'nda tüm oyların sayımı için bir müracaatımız oldu ilçe seçim kuruluna. Bugün de 8 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye müracaat etmiş olacağız.

 

DÜZELTİLEN OY SAYISI

 

Bakınız buradaki farka bakın. Şu ana kadar 14 bin 456 oy başka taraflara kaydedilmişken. Başka derken de nereye kaydedildiğini anlıyorsunuz. Bütün bu gayrete değmez miydi? Fazlasıyla değerdi. Biz 1 oy dahil vatandaşın oyunu gerekli yere gitmesi konusunda uykusuz geceler geçirmeye razıyız. Ve bu oylara sahip çıktık. Herkesin iradesine

 

DÜZELTİLENDE FARK 10 BİNİN ÜZERİNDE

 

İrade gerçekleşsin ve ortaya çıksın. Açmayalım, kurcalamayalım gibi çıkışların altında ne yatıyor? Acaba daha karıştırırsak altından farklı şeyler çıkacak diye mi korkuyor birileri acaba? Gördüğünüz gibi CHP'ye de yazılmış oylar var. CHP'ye de yazılmış oylar var 3485, AK Parti lehine 14456 fark ne kadar? 10 binin üzerinde.