6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Açık uçlu LYS için görsel rehber

LYS’ye sayılı günler kala sınav kurallarının yer aldığı bir film yayınlayan ÖSYM, adayları bu yıl ilk kez sorulacak açık uçlu sorular ve sağlık problemlerini önceden bildirmeleri konusunda uyardı.

3 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Açık uçlu LYS için görsel rehber

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 10-11-17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adaylar için, internet sitesinde çekimleri 6 ilde gerçekleşen ve sınav kurallarının yer aldığı 10 dakikalık bir film hazırladı. Bu yıl LYS’de ilk kez adaylara kısa cevaplı sorulardan oluşan açık uçlu soruların yöneltileceği anımsatılan filmde, “Kısa cevaplı sorular, cevabı bir sözcük veya bir sayıdan oluşan ve adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan veya kodlanan sorulardır. Bu soru çeşidine dikkat etmeniz önemli” uyarısı yapıldı.

15 DAKİKAYA DİKKAT

Adaylara sınavın başlamasına 15 dakika kala bina girişlerinin kapatılacağı ve bu saatten sonra içeriye hiçbir adayın alınmayacağı hatırlatıldı. Adaylara geçerli kimlik kartları da yanlarında bulundurması gerektiği belirtilen filmde şu uyarılara yer verildi: Sağlık ve engel durumu gibi nedenler ile kullanılan ve önceden ÖSYM’ye bildirilmeyen araç ve gereç ile (astım spreyi-insülin pompası gibi) gelmeleri kesinlikle yasaktır. Kılavuzda belirtildiği üzere sınav binasına gelirken yanınızda yasaklı eşya olmadığından emin olunuz. Cevaplarınızın cevap kâğıdına işaretlenmiş olduğundan emin olun. 2016 LYS’de yanlış işaretlemeler sonucu 22 kişinin sınavı iptal edilmiştir. Salondaki kameranın da sınav süresince kayıtta olduğunu unutmamalısınız.