24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü alım ilanı! Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü alım ilanı yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere 1200 hakim ve savcı alımı yapılacak. Başvurular Ekim ayının ilk haftası yapılacak. Buna göre; Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İşte Adalet Bakanlığı personel alımı sınav tarihi ve Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü alım ilanı (pdf)

22 Eylül 2020 Salı 11:12 - Güncelleme:
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü alım ilanı! Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Adalet Bakanlığı 2020 yılına ilişkin Hakim ve Savcı alımı yapılacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre, ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirilecek Adalet Bakanlığı personel alımı ile 1200 Hakim ve Savcı alımı gerçekleştirilecek. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ve Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü alım ilanı ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bakanlık bünyesinde alımı yapılacak 1200 kamu personeli ilanına başvurular, 1-8 Ekim 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek.

SINAV NE ZAMAN?

Hakim ve savcı olabilmek adına girilecek sınav ise 16 farklı merkezde ve 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ADALET BAKANLIĞI'NA ALIM YAPILACAK KADROLAR

2020 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülâkat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1) 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,

3) 100 idari yargı hâkim adayı alınacak olup yazılı yarışma sınavları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21- 22 Kasım 2020 tarihlerinde, aşağıda belirtilen sınav merkezlerinde dört oturumda yapılacaktır.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAV MERKEZLERİ

010 ADANA

062 ANKARA

070 ANTALYA

160 BURSA

210 DİYARBAKIR

250 ERZURUM

270 GAZİANTEP

341 İSTANBUL-1 (KADIKÖY, MALTEPE, ATAŞEHİR)

343 İSTANBUL-3 (BEYOĞLU, ŞİŞLİ, BEŞİKTAŞ, KAĞITHANE, SARIYER)

352 İZMİR

380 KAYSERİ

420 KONYA

440 MALATYA

550 SAMSUN

610 TRABZON

650 VAN

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Sınava başvurular, 1-8 Ekim 2020 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya diledikleri bir başvuru merkezlerinde yapacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar ise başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Adayların eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan (yurt dışı, askeri okul mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan Y.U. numarası) adaylar) adayların ise varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri başvuru ekranına yansıtılacaktır.

YÖKSİS kaynaklı olmayan eğitim bilgisinde (yurt dışı, askeri okul mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan Y.U. numarası) adaylar), düzeltme/değişiklik bulunan adaylar başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

ÖSYM tarafından yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile ilgili güncel gelişmeler, başvuru tarihlerinde ÖSYM tarafından adaylara duyurulacaktır.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALIM İLANI (PDF)

GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

Geç başvuru günü, 23 Ekim 2020 tarihinde olup, adaylar başvurularını başvuru merkezinden veya ÖSYM AİS adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adayların sınav ücreti, 1 sınava katılan adaylar için 337,50 TL, 2 sınava katılan adaylar için 506,25 TL, 3 sınava katılan adaylar için 675,00 TL’dir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Geç başvuru gününde sınava başvuru yapan ve sınav ücretini yatıran Avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayları G bendinde istenilen belgeleri 26 Ekim 2020 tarihinde pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda gönderecektir.