7 Haziran 2025 Cumartesi / 11 ZilHicce 1446

Adana'da 'Pide' değil 'Kar' kuyruğu!

Adana'da 50 dereceyi bulan sıcakta serinlemek isteyen vatandaşlar iftar öncesi Demirkazık Dağları'ndan kamyonetlerle getirilen karları satın alıp yemek için uzun kuyruklar oluşturdu.

İHA23 Haziran 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası Adana'da etkili oluyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrederken termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği Adana'da vatandaşlar serinlemek için çare arıyor.
Vatandaşların bulduğu serinleme yöntemlerinden biri de Demirkazık Dağları'ndan kamyonetlerle getirilen karları satın alıp yemek oluyor. Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar iftar önce karın satıldığı yere gelerek uzun kuyruklar oluşturdu.
Oruç tutmalarına rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar kalıbını 1 lirayı aldığı karı eve götürüp yiyerek serinliyor.
 
Adana'da kuyruğa giren kadın, erkek, yaşlı, genç, kar satın almak için birbiriyle yarıştı.
Kar satıcısı Dursun Yaşar ise "Kar var, kara gelin kara" diye bağırarak yoldan geçen vatandaşları kar almaya yönlendirdi. Yaşar eline aldığı kar parçasını da bölerek kuyrukta bekleyen vatandaşların üzerine atarak onların sıcak havada serinlemesini sağladı.
 
Kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise kar almak için sıraya girdiklerini iftardan sonra yiyerek serinlediklerini söyledi. Vatandaşlar, "Bu kar bize yetmiyor karcının daha büyük bir araçla kar getirmesi gerekir. Adana'nın sıcağında kar yiyerek serinliyoruz. 2 saattir kar almak için sırada bekliyorum" dediler.
 
Kar satıcısı Dursun Yaşar ise her yıl bu zamanlar Adanalılara serinletmek için kar getirdiklerini vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
 
Kalıbını 1 liradan sattıkları karı, Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağları'ndan getirdiklerini belirten Yaşar, Adana'nın sıcağında Demirkazık'ın karı ile vatandaşları serinlettiklerini ifade etti. Yaşar, "Vatandaşa kar yetmiyor. Havalar o kadar sıcak ki bir günde bir kamyonet kar satılıyor" dedi.