29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'ndan profil değişikliği! 'Adayı' gitti, 'Bay Kemal'i kaldı

2 buçuk milyona yakın oy farkıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, günler sonra Twitter profilinde değişikliğe gitti. Seçimden güler sonra profilindeki '13.cumuhrbaşkanı adayı' ibaresini silen Kılıçdaroğlu 'Bay Kemal' açıklamasını kaldırmadı.

Sabah1 Haziran 2023 Perşembe 10:19 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan profil değişikliği! 'Adayı' gitti, 'Bay Kemal'i kaldı

6 Mart öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Sakın aday olma" uyarısına rağmen ismini masaya dayatmayı başaran Kılıçdaroğlu, Twitter profilini de güncellemiş ve "13. cumhurbaşkanı adayı" ibaresini eklemişti.

Hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs'ta Başkan Erdoğan'dan tarihi fark yiyen Kılıçdaroğlu'na "istifa" çağrıları arttı. 28 Mayıs sonrası 3 gün boyunca profilinde bu ibareyi kullanmaya devam eden Kılıçdaroğlu, 31 Mayıs akşamı beklenen değişikliğe gitti.

BAY KEMAL'İ SİLMEDİ

Sabah'ta yer alan habere göre; Profilindeki "13. cumhurbaşkanı adayı" yazısını kaldıran Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal" ibaresini silmemesi ise dikkat çekti.

Öte yandan 28 Mayıs gecesi yaptığı basın toplantısı sonrası sosyal medyada sessizliğe gömülen Kılıçdaroğlu, 3 günlük süreçte sadece Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamak için tweet attı.

14 YILA 12 YENİLGİ SIĞDIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yerel seçimlerinden bu yana girdiği seçimlerde galibiyet yüzü görmedi.

2010'da Deniz Baykal'ın istifasıyla sonuçlanan kaset skandalının ardından CHP Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu, son olarak 28 Mayıs'ta ağır bir yenilgi yaşadı.