4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Adnan Oktar kimdir

Adnan Oktar kimdir nereli kaç yaşında gözaltı son dakika haberleri Adnan Oktar mal varlığı şirketleri hangi ülkenin casusu? Adnan Oktar kimdir?

13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Adnan Oktar'ın yapılan operasyonla gözaltına alındığı sırada yanında yakalanan kadının kim olduğu merak edilmişti. Adnan Oktar'ın yanında olan kişinin Didem Ürer olduğu yapılan kontroller sonrasında ortaya çıktı. Daha önce medyada çıkan fotoğraflarla gözaltına alınanlar arasında bir hayli fark vardı.

Mali Suçlar Şubesine bağlı polisler tarafından İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan ve 32 ayrı suçlama yöneltilen Adnan Oktar, son 25 yılda ismi farklı soruşturmalar, suçlamalar ve açıklamalarla gündeme gelmiş bir isim.

Yaptığı konuşmalarda "İslami yaratılış" adını verdiği teoriyi savunan ve Darwin'in evrim teorisini çürüttüğünü öne süren Oktar hakkında 1999 yılında da bugünkü gibi örgüt suçlamasıyla dava açılmıştı.

Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandığı o dava kapsamında verdiği ifadeler, yapılanmasının ilk yıllarına ilişkin de ışık tutuyor.

1956 yılında Ankara'da doğan Oktar, 1979 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisini girdikten sonra kendi ifadesine göre "Adnan Hoca Grubu" isimli yapılanmasını da burada oluşturmaya başladı:





Gizli tanık  her şeyi anlatmış!

'Adnan Hoca' soruşturması bütün hızıyla sürerken bu yapıya ilişkin geçmiş dönemde açılan soruşturmalardaki bilgiler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Adnan Oktar ve adamları hakkında açılan ancak 2013'te zaman aşımından düşen davanın dosyasındaki 'Gizli Tanık' ifadeleri örgütün o dönemdeki faaliyetlerine de ışık tutar mahiyette... Bu soruşturmada '3 Numaralı Gizli Tanık' olarak ifade veren bir mağdur, Adnan Hoca grubunun içinde kaldığı dönemde yaşadıklarını bütün ayrıntılarıyla anlatıyor.