27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Af yasası için heyecanlı bekleyiş sürüyor

Mahkum ve mahkum yakınlarının gözü Meclis'ten gelecek haberlere çevrilmiş durumda. Meclisten çıkması beklenen af yasası ise büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor.

18 Ekim 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Af yasası için heyecanlı bekleyiş sürüyor
Af yasası ceza indirimi son dakika gelişmeleri neler? Af yasası ne oldu, ne zaman çıkacak? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Meclisten çıkması beklenen af yasası ise büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. 
 
AF YASASI CEZA İNDİRİMİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ NELER? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Adalet Bakanlığı ve tarafların "Güven veren ve erişilebilir adalet" sloganıyla ortak hazırlanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, yeni yasama yılında Meclis'in ilk gündem maddesi olacak.
 
Taslak metin, ardından eylül ayı içinde Meclis'te grubu bulunan muhalefet partilerinin görüş, eleştiri ve katkısına sunulacak. Yargı ile ilgili yasal düzenlemede, Meclis'teki muhalefet partilerinin de desteği aranacak. AKP kurmayları; 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyetin bulunduğu 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi' ile ilgili yasal metnin, "Türkiye'nin metni" olacağını belirtti