18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Genel af yasası 2019'da çıkacak mı?

Genel af yasası son dakika 2019'da çıkacak mı? Adalet Bakanlığı genel af ve ceza indirimi platformu nedir?

23 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Genel af yasası 2019'da çıkacak mı?

Cezaevi mahkum ve tutuklu hükümlüler için 2019'da genel af yasası çıkması bekleniyor. Af olarak nitelenen bazı suçlarla ilgili ceza sürelerinden şartlı indirim öngören MHP'nin yasa teklifi ile kıvılcımlanan sonrasında peş peşe gelen açıklamalarla beklenti yükseltildi. Geçtiğimiz yıl onaylanmayan ve 24 Haziran sonrasında Cumhur İttifakı'nda ilk çatlağa neden olan 'af' tasarısı yeniden gündeme geldi. Adalet Bakanı Gül geçtiğimiz günlerde af konusuna değindi.

Konuya ilişkin son dakika açıklaması yapan Adalet Bakanı Gül "Toplumun bu konudaki hassasiyetlerine uygun adım atacaklarını" vurgulayarak denetimli serbestlik veya farklı infaz önerileri üzerinde çalışıldığını açıkladı. Cezaevlerinde mahkumların ve ailelerinin hayatlarında şu sıralar tek konuştukları şey af. Bütün mahkumların gündeminde af var. Cezaevinde umutlu bir bekleyiş varken dışarıda da mahkum yakınlarının umutlu bekleyişleri devam ediyor.

AF YASASI 2019'DA ÇIKACAK MI?

Af yasası ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre; serbetlik veya farklı infaz önerileri üzerinde durulan af yasası ile ilgili netlik kazanmış değil. Yapılacak düzenlemeler ile birlikte bu yıl içerisinde af yasasının çıkması bekleniyor. Kesin tarih ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Af yasası ile ilgili yapılan açıklamaların detaylarına bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerle bir araya geldi ve mahkumlara af meselesi ile ilgili detayları açıkladı.

Ankara 'da basın mensupları ile bir araya gelen ve gündeme ilişkin konuları değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mahkumlara af konusuna değindi.

Milliyetçi Hareket Partisi 'nin mahkumlara af ile ilgili tasarısına değinen Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

"MHP’nin teklifi ile ilgili cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı.

Türkiye’de ceza adaleti anlamında bazı suçlar var ki hiç içeriye girmiyor.

Adam hırsızlık yapıyor girmiyor, öbürü de infaz süresi çok kısa.