29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AFAD duyurdu: 3 ilde art arda deprem!

Konya, İzmir ve Erzurum'da art arda depremler yaşandı. Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5.0, İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 ve Erzurum'un Narman ilçesinde de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 3 ilde yaşanan söz konusu depremlerin ardından yapılan açıklamada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

1 Ağustos 2023 Salı 18:17 - Güncelleme:
AFAD duyurdu: 3 ilde art arda deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Konya'nın Selçuklu ilçesi olan, saat 18.06'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki sarsıntının 7,24 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

BAKAN KOCA: OLUMSUZLUK YAŞANMADI

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun." dedi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" ifadelerine yer verdi.

İZMİR 3.9 İLE SALLANDI

İzmir'in Buca ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'tan alınan bilgilere göre, saat 18.36'da yerin 7.69 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

ERZURUM'DA 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Erzurum'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 9,56 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Akdeniz'de korkutan deprem