19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Aile gelir belgesi nasıl alınır? E-Devlet Aile Gelir Belgesi sorgulama!

Aile gelir belgesi nasıl alınır? sorusunu yanıtları merak ediliyor. Aile Gelir belgesi; çeşitli kurum, kuruluş ve özel sektör teşebbüsleri tarafından farklı sebepler için talep edilebilir. E-Devlet üzerinden Aile Gelir Belgesi sorgulaması yapılıp çıktı alınabiliyor. E-Devlet Aile Gelir Belgesi sorgulama ekranına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar..

25 Eylül 2020 Cuma 13:51 - Güncelleme:
Aile gelir belgesi nasıl alınır? E-Devlet Aile Gelir Belgesi sorgulama!

Aile Gelir Belgesi nasıl alınır? Aile Gelir Belgesi nereden alınır? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kişilerin aylık olarak elde ettikleri gelirleri gösteren Aile gelir belgesi denir. Gelir belgesi ya da aile gelir belgesi çeşitli kurum, kuruluş ve özel sektör teşebbüsleri tarafından farklı sebepler için talep edilebiliyor. E-Devlet Aile Gelir Belgesi sorgulama ekranına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar..

AİLE GELİR BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

E-devlet sistemi üzerinden E-Devlet Aile Gelir Belgesi sorgulamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

E-DEVLET AİLE BELGESİ SORGULAMA

* E-Devlet Kapısı sistemine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Eğer halihazırda bir şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden e-devlet şifresi edinebilirsiniz.

* Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfadan kurumlar kısmını tıklayınız.

* Açılan kurumlar sayfasından Maliye Bakanlığı kısmını tıklayınız.

* Açılan Maliye Bakanlığı sayfasından Maliye Bakanlığı E-Bordro Hizmeti sekmesini tıklayarak bordronuzu görüntüleyip indirebilirsiniz.

AİLE GELİR BELGESİ NEDİR?

Kişilerin aylık olarak elde ettikleri gelirleri gösteren belgeye gelir belgesi denir. Gelir belgesi ya da aile gelir belgesi çeşitli kurum, kuruluş ve özel sektör teşebbüsleri tarafından farklı sebepler için talep edilirler.

ÇALIŞMAYAN KİŞİLER NASIL GELİR BELGESİ ALIR?

Çalışmayan kişilerin gelir belgesi alması devlete borçlanmamak için önem teşkil etmektedir. Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için:

Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapması gerekmektedir.

E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.

E-devlet üzerinden başvuru yapmak için turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak gerekmektedir. Bu sistem üzerinden gelir testi ve belgesi sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

Bu sistem üzerinden alınan aile gelir belgesi Bundan dolayı da resmi belge özelliği taşımaktadır. Bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat başvurusu yapılmasına gerek kalmamaktadır.