19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Aileye Melek geldi

Torununun down sendromlu olacağını öğrendikten sonra doğmasına izin verdiklerini söyleyen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, “Hiranur Melek en büyük mutluluk kaynağımız” dedi.

Nevin Bilgin/Ankara27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Aileye Melek geldi

UMUTSUZLUK DOWN ETMEDİ

AK Parti Adana Milletvekili ve Meclis Sağlık Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar, down sendromlu olacağını öğrendikten sonra doğmasına izin verdikleri  torunu 1.5 yaşındaki Hiranur Melek’in en büyük mutluluk kaynakları olduğunu açıkladı. Ünüvar, torununun down sendromlu olacağı haberini aldıktan sonra bir dede olarak yaşadıklarını STAR’a  anlattı:

6 aylıkken eğitime başladı

“Ne olacak, ne yapacaksınız,  engelli bir çocuk. Kızınızın durumu ne olacak? Damadınızın haleti ruhiyesi ne olacak. Ablası var... Karmaşık duygular içinde hastaneye gittim. Bunu taşımak kolay değil. ‘Kendi evladımız gibi büyütelim’ deyince eşim de ‘varım’ dedi. ‘Biz bakıp büyütmek istiyoruz’ deyince , kızım ‘çocuğumu doğuracağım ve sonra büyüteceğim dedi. O aralar enterasan bir şey duydum: Sağlıklı doğdu. Beşikten düştü,kaza oldu, ateşi çıktı engelli oldu. O  çocuğu insanlar öldürüyorlar mı?. Aileler öyle bir karar vermiyorsa anne karnında niye verilsin. O annesi ve babası için de çok ufuk açıcı oldu.”   Ünüvar, Hiranur Melek’in doğumundan sonra hastanede kalp ameliyatı geçirdiğini anlatırken, “Doğduğu andan itibaren de gönül bağı kuruyorsunuz. Hastaneden çıktı 7 ve 8. ayında eğitime başladı. Annesi haftanın beş günü sabah eğitime götürüyor.  Konuşma eğitimine başladı” dedi. Ünüvar, yılda 1500 down sendromlu çocuk doğduğunu, 100 bin down sendromlu olduğunu, 2 down sendromlu baba, çok sayıda anne bulunduğu anlattı.

İyilik kromozomuyla doğdu

Necdet Ünüvar’ın eşi Sare Ünüvar ise, “Hiranur çok özel bir çocuk. ‘ben Boğaziçi’nde genetik profesörü olacak’ diyorum. Her gün Allah’a şükretsek azdır. 46 kromozomlu normal insanlar bunlar 47 kromozomlu. O bir kromozom iyilik ve mutluluk kromozomu” şeklinde konuştu.  Ünüvar, devletin 12 yıldır engelli çocukları eğitim desteği, rehabilitasyon ücretleri verdiğini hatırlattı.