Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi Zihni Derin Caddesi'ndeki parti binasına 22.00 sıralarında gelen bir kişi, elindeki taşı binanın girişinde bulunan cama attı. Şüpheli, ardından olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu şüpheliyi gözaltına aldı.
AK Parti Muğla il binasına yapılan taşlı saldırı sonrası AK Parti Muğla İl Başkanı Akça olay ile ilgili açıklama yaparken, "Parti olarak olayın takipçisiyiz" dedi.
Olay sonrasında açıklama yapan Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, "Bugün saat 21.40 sularında il başkanlığımıza taşlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Olay sonrası emniyet birimlerimiz gerekli çalışmayı yaparak bir şüpheliyi gözaltına almış bulunmaktadır. Muğlamız yıllardan bu yana demokrasiyi özümsemiş, farklı fikirlere saygı duyan bir kentimiz olup seçim dönemlerinde dahi gerek farklı siyasi görüşlere, gerek farklı siyasi partilerle birlikte bu yarışı geçirmiş ve bu konuda başarıyla sınav vermiş bir ilimizdir. Bu çerçevede bu yapılan saldırıyı öncelikle demokrasimize yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz. Muğlamıza yakışmamıştır bu anlamda ve bu saldırıyı yapanları kınıyoruz. Parti olarak da olayın takipçisiyiz. Şikayetçiyiz ve davacıyız. Olayın takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz. Şu anda bir kişinin gözaltında olduğu bilgisi var ama tabii ki bu ifadelerden sonra netleşecek. Kamera kayıtlarını aldılar, neticelenmesi lazım" dedi.
SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
AK Parti Muğla il binasına gerçekleştirilen taşlı saldırı anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.