2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Çankırı: Oy esaslı değil hizmet odaklı çalışıyoruz

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, İletişim Teknolojileri Çarşısı'nı ziyaret etti. Oy esaslı değil hizmet odaklı çalıştıklarını belirten Çankırı, 'Konak'ta 330 bin kişi akşam başını yastığa koyuyor ama 2 milyon kişi burayı iş yeri olarak ve ticaret yapmak adına kullanıyor, alışverişe geliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. O yüzden esnaflarımız burada aslında en dertli olanlar ama bizim oy alacağımız kişiler değiller. Ama biz burada bu çalışmayı oy esaslı yapmıyoruz. Nasıl bir hizmet getireceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Buraya getireceğimiz hizmetle beraber bu ilçede ticaretin hacmi yükselecek' dedi.

DHA10 Mart 2024 Pazar 10:38 - Güncelleme:
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Çankırı: Oy esaslı değil hizmet odaklı çalışıyoruz

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak Çankaya'da bulunan İletişim Teknolojileri Çarşısı'nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Çankırı mevcut yerel yönetimlerin bölgede hiçbir yatırıma imza atmadığını öne süren esnafa, 1 Nisan itibariyle gelişimin hızla yaşanacağını vaat etti. Göreve geldiği takdirde sokak sağlıklaştırması ile bölgeyi ihtiyaçlara uygun, hayatı kolaylaştıracak şehir mobilyaları ile donatacaklarını belirten Çankırı, "Tente ve tabela değiştirilecek, güvenli bir sistem olsun diye sokak aydınlatmaları yapılacak. Ayrıca hareketli şehir kent mobilyalarını da koyacağız ve insanlar alışverişe geldiğinde hem güvenli alışveriş yapabilecekleri hem de oturabilecekleri bir alan sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

'İLÇEDE TİCARETİN HACMİ YÜKSELECEK'

Çankaya'da iş yeri sahiplerinin çoğunun Konak'ta ikamet etmemesine rağmen oy esaslı çalışmadıklarını, bölgenin sorunlarına karşı hizmet odaklı sık sık ziyarette bulunduklarını kaydeden Çankırı, "Biz her gün mutlaka Konak'ın bir mahallesinde ve bir caddesinde esnaf programı yapıyoruz. En fazla sıkıntısı olanlardan bir tanesi de buradaki esnaflar. Bu ilçede 330 bin kişi akşam başını yastığa koyuyor ama 2 milyon kişi burayı iş yeri olarak ve ticaret yapmak adına kullanıyor, alışverişe geliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. O yüzden esnaflarımız burada aslında en dertli olanlar ama bizim oy alacağımız kişiler değiller. Ama biz burada bu çalışmayı gerçekten oy esaslı yapmıyoruz. Nasıl bir hizmet getireceğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Buraya getireceğimiz hizmetle beraber bu ilçede ticaretin hacmi yükselecek" dedi.

'SORUNSUZ KONAK HEDEFLİYORUZ'

Yapılacak dönüşümle, yerinde yenilenmelerle, sosyal konutlarla sorunsuz bir Konak hedeflediklerini söyleyen Çankırı, "İnsanların artık bu ilçede yaşayabilecekleri, başlarını yastığa koyabilecekleri, iş yerlerine gidebilecekleri, çocuklarını okula götürebilecekleri, trafiksiz yaşayabilecekleri bir Konak için mücadelemizi anlatıyoruz. İçinde bulunduğumuz cadde de elektronikçilerin olduğu 'Bit pazarı' dediğimiz yer. Burada çok ciddi bir tabela kirliliği mevcut. Yapacağımız sokak sağlıklaştırması ile inşallah burası İzmir'in en gözde yerlerinden biri haline gelecek. Artık altyapıdan bahsetmiyorum bile. Çünkü İzmir'in zaten en önemli problemlerinden bir tanesi altyapı. 'Yağmur yağdığında burada ayağımızı bastığınız anda yerinden çıkan karolardan sular yüzümüze fışkırıyor' diyorlar. 'Bu çağda bu problemler kalmış olabilir mi?' diyorsunuz ama Ege'nin incisi İzmir'de maalesef böyle bir problemimiz var" açıklamalarında bulundu.

'TENTELERİ, TABELALARI DEĞİŞTİRİLECEK'

Çankırı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O yüzden Çankaya Caddesi, Anafartalar Caddesi, Kortej yolumuz, Mimar Kemalettin, Bit pazarı gibi yerler sokak sağlıklaştırmasının en hızlı yapılacak olan yerlerinden birkaç tanesi. Böylelikle bu yerlerdeki yenilikler kendini gösterecek ve iyileştirdiğinizde onun etrafındaki otelinden restoranına kadar tüm esnaflar birbirinden özenerek, birbirini destekleyecek. Buraların tenteleri, tabelaları değiştirilecek, güvenli bir sistem olsun diye sokak aydınlatmaları yapılacak. Hatta burada hareketli şehir kent mobilyalarını da koyacağız ve insanlar alışverişe geldiğinde hem güvenli alışveriş yapabilecekleri hem de oturabilecekleri bir alan sağlayacağız. Başkan olduktan sonra da burada kocaman bir kahvaltı yapacağımıza söz verdik" diye konuştu.