18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şanlıurfa Akçakale'de okullar kaç gün tatil? Akçakale'de okullar tatil mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Rasulayn'da hareketlilik gözlendi. Barış Pınarı operasyonu için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi üzerinden harekete geçildi. Bölgede yaşayan vatandaşlara ise çeşitli uyarılar yapıldı. Akçakale'de okullar tatil mi? Şanlıurfa Akçakale'de okullar kaç gün tatil? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Belediye ayrıca vatandaşlara sokaklarda kalabalık şekilde gezmeyin uyarısında da bulundu.

10 Ekim 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Şanlıurfa Akçakale'de okullar kaç gün tatil? Akçakale'de okullar tatil mi?
Barış Pınarı operasyonu için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi üzerinden harekete geçildi. Bölgede yaşayan vatandaşlara ise çeşitli uyarılar yapıldı. Akçakale'de okullar tatil mi? Şanlıurfa Akçakale'de okullar kaç gün tatil? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. Belediye hoparlörlerinden okulların tatil edildiği anonsu yapıldı. Belediye ayrıca vatandaşlara sokaklarda kalabalık şekilde gezmeyin uyarısında da bulundu. Barış Pınarı operasyonu son dakika gelişmelerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
AKÇAKALE'DE OKULLAR TATİL Mİ? 
Barış Pınarı operasyonu için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi üzerinden harekete geçildi. Belediye hoparlörlerinden okulların tatil edildiği anonsu yapıldı.  Belediye ayrıca vatandaşlara sokaklarda kalabalık şekilde gezmeyin uyarısında da bulundu.
 
AKÇAKALE'DE OKULLAR KAÇ GÜN TATİL?
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, TSK'nın Suriye'de Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle okullar tatil edildi. Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Sınır ötesi operasyon sebebiyle müdürlüğümüze bağlı tüm okullarımız, 14.10.2019 Pazartesi gününe kadar tatil edilmiştir" denildi.
 
Terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki Tel Abyad’ın karşısında bulunan Akçakale sokaklarında mehter marşları duyulurken, ilçe halkına da uyarılarda bulunuluyor.
 
 
TEL ABYAD'DAKİ TERÖR HEDEFLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI
Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor.
 
Harekatın başlamasıyla Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör hedeflerine obüs atışları yapıldı. Bölgeden dumanlar yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce obüs atışları sürdürülüyor.
 

 
 
CEYLANPINAR'DAN OBÜS SESLERİ DUYULUYOR
Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasıyla Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn'ın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlendi.
 
Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor.
 
Bu arada, Ceylanpınar Belediyesi de yaptığı uyarılarla vatandaşların evlerine girmesini istedi.
 

 
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı, hudutların güvenliğini sağlamak, sınırların güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nın saat 16.00'da uygulanmaya başlandığını açıkladı.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere, milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00'da uygulanmaya başlamıştır."