29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

FETÖ firarisi Akın İpek kimdir kaç yaşında

Akın İpek gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin iade talebi üzerine FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı. Akın İpek kimdir kaç yaşında nereli sorgulanmaya devam ediyor. FETÖ firarisi Akın İpek ne ceza aldı yakalandı mı merak edilenler arasında yer alıyor. Tam adı Hamdi Akın İpek olan FETÖ firarisi FETÖ'nün iş adamları ayağının bir numaralı ismi FETÖ’cü iş adamı Akın İpek’e İngiltere'nin başkenti Londra’da ev hapsi verildiği ve pasaportuna el konduğu iddia edildi. AA. muhabiri geçtiğimiz günlerde Akın İpek lüks evinden çıkarken görüntülemişti.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ firarisi Akın İpek kimdir kaç yaşında

Akın İpek kimdir kaç yaşında FETÖ firarisi Akın İpek ne ceza aldı merak ediliyor. Vatandaşlar internet üzerinden Akın İpek biyografisini araştırıyor. Edinilen son bilgiye göre ise Firari FETÖ’cü Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verildi. İngiliz makamları İpek hakkında yakalama kararı çıkararak mahkemeye sevk etti. İpek'in Londra'dan ayrılması yasaklandı. Tam adıyla Hamdi Akın İpek 3 Mart 1963 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. 

 

AKIN İPEK HABERİ

Akın İpek gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin iade talebi üzerine FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı.

 

Firari FETÖ’cü iş adamı Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verildiği ve pasaportuna el konduğu iddia edildi.

HABERTÜRK’ÜN geçtiği habere göre Londra’da yaşamını sürdüren Akın İpek ev hapsine alındı. İpek'in pasaportuna da el konuldu. İngiliz makamları İpek hakkında yakalama kararı çıkararak mahkemeye sevk etti. İpek'in Londra'dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalması yasak...

Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kısa bir süre önce Londra’da görüntülenmişti. Kent merkezindeki "Temple" semtindeki lüks, tarihi binada bir ofisi merkez olarak kullanan İpek’in, kentin finans merkezi The City’de ve Gray's Inn Road’da da birer ofisi bulunuyor.

 

AKIN İPEK KİMDİR?

Tam adıyla Hamdi Akın İpek 3 Mart 1963 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Aslen Kahramanmaraş'lıdır.

Ankara TED Koleji'nden mezun olduktan sonra Ekonomi eğitimi almak için İngiltere'ye gitti. Buradaki eğitiminden sonra Türkiye'ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi'nde İşletme eğitimi aldı.

2011 senesinde İpek Üniversitesi'ni kurdu. Babasının kurduğu İpek Matbaacılık ve Koza İpek Holding'in yönetim kurulu başkanı oldu.

20 Milyon dolarını peşin ödeyerek 45 Milyon dolara Bergama'daki 'Ovacık Madeni'ni satın aldı.

2005 senesinde Ciner Grubu'ndan Bugün Gazetesi'ni satın aldı.

2008 senesinde Tuncay Özkan'ın kurduğu Kanaltürk Televizyonu radyosu ve internet sitesini satın aldı.

Sonraları, Bugün TV ve Kanaltürk Radyo'yu kurdu. 2014 senesinde ise Millet Gazetesi'ni kurdu.

Akın İpek hakkında, Fehtullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mâli yardım sağladığı için yakalama kararı çıkarıldı. Bu kararı önceden haber aldığı düşünülen İpek, gözaltına alınmadan yurt dışına kaçtı

 

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ MEDYA KURULUŞLARI

2014: Millet

2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)

2008: Kanaltürk (Tuncay Özkan’dan satın aldı.)

2009: Bugün TV

2009: Kanaltürk Radyo

www.kthaber.com

www.herseyspor.com

www.buguncocuk.com

 

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

Koza Altın

Koza Anadolu Metal

Özdemir Antimuan

İpek Doğal Enerji

Koza İpek Basın ve Basım

Konaklı Metal Madencilik

Atp İnşaat

Koza İpek Tedarik

Atp Koza Gıda

Atp Havacılık

Atp Koza Turizm

Kanaltürk

Kanaltürk Radyo

Bugün TV

Bugün Gazetesi

Koza İpek Eğitim

İpek Üniversitesi