19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Vatandaşlardan Akşener'e sert tepki: PKK ile iş birliği yapmıyor musunuz, açıklayın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesini ziyaret etti. Vatandaşlar, Akşener'in Başkan Erdoğan'a yönelik çirkin ifadelerine tepki gösterirken, bir kadının sorusu, Akşener'i adeta çıldırttı.

AA20 Mayıs 2021 Perşembe 15:10 - Güncelleme:
Vatandaşlardan Akşener'e sert tepki: PKK ile iş birliği yapmıyor musunuz, açıklayın

Akşener, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindeki partililerle İkizdere ilçe merkezine geldi. Karşılama sırasında bir kadın, "PKK ile iş birliği yapanların burada ne işi var?' sözlerine İYİ Partililer tepki gösterince kadın, 'PKK ile iş birliği yapmıyor mu, CHP ile iş birliği yapmıyor mu? açıklar mısınız' sorusuna sorusunu, Akşener 'Yapmıyorum kardeşim' şeklinde yanıt verdi.

Meral Akşener, "Açıklama yapar mısınız?" diyen kadına, "Yapmıyorum kardeşim. Ezan okunuyor, nasıl bir iftiradır. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp." şeklinde cevap verdi.

Ziyareti sırasında yanına gelerek konuşmak isteyen bazı vatandaşlar ile Akşener'in yanında bulunanlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Bunun üzerine partililer ve bazı vatandaşlar arasındaki gerginlik büyüdü. Tartışan kişiler, güvenlik güçlerinin uyarısıyla dağıldı.

Akşener'in Çayeli ziyareti esnasında ise bir kadın, Akşener'e "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin?" diye sordu. Gelen tepki üzerine "PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu? Açıklama yapar mısınız?" diye sordu. Akşener de bu soruya, 'Yapmıyorum kardeşim, bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira? Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp, ayıp." şeklinde cevap verdi.