19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Süleyman Soylu'nun açıkladığı Alabaylar çetesi kimdir? Alabaylar çetesinin lideri Nihat Alabay ve Sedat Alabay kim?

İzmir'de Alabaylar Çetesi 1 yıllık takip neticesinde çökertildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İzmir'de sokakta uyuşturucu satıcılarını koordine eden Alabaylar çetesinin çökertildiğini duyurdu. Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından vatandaşlar 'Süleyman Soylu'nun açıkladığı Alabaylar çetesi kimdir? Alabaylar çetesinin lideri Nihat Alabay ve Sedat Alabay kim?' sorularına yanıt aramaya başladı. İşte İzmir Alabaylar Çetesi hakkında merak edilenler...

6 Temmuz 2020 Pazartesi 15:59 - Güncelleme:
Süleyman Soylu'nun açıkladığı Alabaylar çetesi kimdir? Alabaylar çetesinin lideri Nihat Alabay ve Sedat Alabay kim?

Gelen son dakika haberine göre; Alabaylar Çetesi adlı uyuşturucu çetesi çökertildi. İzmir'de sokakta uyuşturucu satanları koordine eden Alabaylar Çetesi'ne yönelik bir yıllık takip neticesinde sona gelindi. Haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu. Alabaylar Çetesi'nin çökertildiğini ve 59 kişinin tutuklandığını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Bakan Soylu; Narkotik Daireye, İzmir Emniyetine ve adli makamlara teşekkür etti. İşte Alabaylar çetesinin lideri ve işledikleri suçlar hakkında detaylar.

Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"İzmir’de bir uyuşturucu çetesi daha çökertildi! Sokak satıcılarını koordine eden “Alabaylar Çetesine” bir yıllık takip neticesinde darbe... 59 tutuklu... Narkotik Daireye, İzmir Emniyetimize, Adli Makamlara... Şükranlarımızla."

ALABAY ÇETESİ YÖNETİCİLERİ

İzmir'de yöneticiliğini Nihat Alabay ve Sedat Alabay kardeşlerin yaptığı Alabaylar Çetesi, özellikle İzmir'de sokakta uyuşturucu satanları koordine ediyordu. Peki Peki Süleyman Soylu'nun açıkladığı Alabaylar çetesi kimdir?

ALABAYLAR ÇETESİ KİMDİR?

Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren Alabaylar Çetesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışma sonucunda çökertildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçlarına ilişkin olarak yürütülen 'Alabaylar Çetesi' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 75 şüpheliden 59'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan sorguları sonrası 21 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakıldı. İçlerinde (hakkında yakalana kararı çıkarılan Nihat Alabay'ın dışındaki) örgüt yöneticilerinin ve bir avukatın da olduğu, 49 şüphelinin ise müsnet suçlardan tutuklandığı belirlendi. 13 şüphelinin firari olduğu, ayrıca müsnet suça iştirak ettiği tespit edilen ve halen başka suçlardan çeşitli cezaevlerinde olan 10 şüpheli ile ilgili işlemlere devam edildiği öğrenildi.

Alabaylar Çetesi hangi suçlara karıştı?

İzmir'de faaliyet gösteren Alabaylar Çetesi'nin daha önce avukatlığını yapan Devrim Alabay, sahte belgelerle iş insanlarının cezaevine girmesini sağlayıp, senet imzalattığı, adli yargılamayı etkilediği iddia ediliyor. Çetenin ayrıca tehditle iş yerlerini ele geçirdiği, sahte evraklarla zimmetine para ve mal geçirdiği, yaralama olaylarına karıştığı, dolandırıcılık yaptığı ileri sürülüyor.