24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Almanya'da Türk işçi alımı onaylandı

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı.

21 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Almanya'da Türk işçi alımı onaylandı

Almanya 57 yıl sonra bu kez donanımlı ve nitelikli eleman arıyor. Almanya işçi alımları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye başta olmak üzere yabancı işçi alımına devam eden Almanya, İşkur iş başvuru işlemi ve şartları ile ilgili detayları paylaştı. 

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. İşkur üzerinden yapılan başvurularda Almanya'daki değişik sektörlerden 10 bin işçi alımı yapılacağı belirtiliyor.

Almanya'da, geçtiğmiz aylarda gündeme gelen fakat sonrasında yalanlanan yabancı işçi alımı, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Avrupa Birliği dışından, dönemselden, yetenekli işçiye kadar işçi alımını öngören tasarı onaylandı. Gündemde araştırılan konuları arasında Almanya işçi alımı ile ilgili detaylar belli oldu.

BELLİ SEKTÖRLERE ALINACAK

Almanya'da Bakanlar Kurulu, Avrupa Birliği dışından işçi alımını öngören tasarıyı onayladı. Almanya'da, geçtiğmiz aylarda gündeme gelen fakat sonrasında yalanlanan yabancı işçi alımı, Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Avrupa Birliği dışından, dönemselden, yetenekli işçiye kadar işçi alımını öngören tasarı onaylandı.

Özellikle belli başlı sektörlerde aranan işçiler, sanayi sektöründe istihdam edilmek üzere alınacak. Belirli periyotlarda; vize, şu anki şartlarda üniversite diploması istenirken, daha profesyonel konumlar için ise Almanca bilgisi şartı aranıyor.

Şartların, oldukça zorlu olduğu belirtiliyor.

 

İŞ ARAMAK İÇİN 6 AY

Almanya’ya gelmeden önce bir iş sözleşmesi imzalanması durumunda, vasıflı eleman Almanya’ya gelip hemen çalışabilecek. Meslek diplomalarını bulundukları ülkede Almanya’nın temsilciliklerinde denkleştiren vasıflı elemanlar ve söz konusu branşlarda eğitimli akademisyenler somut bir iş teklifi olmadan da, iş aramak için Almanya’ya gelip 6 aya kadar kalabilecek.

BÜYÜKELÇİLİKLER VİZE VERECEK

Ancak bu sürede, iş aramak için gelen AB vatandaşlarına verilen sosyal yardımı alamayacak. Bu nedenle, örneğin Türkiye’den Almanya’ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya’ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek. Almanya'ya gitmek isteyen ve şartları yerine getirenlere 6 aylık vizeyi büyükelçilikler verecek.