17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Ambalaj devi Mondi, Kalenobel’in yeni ortağı oldu

Türkiye’nin ambalaj lideri Kalenobel ile global ambalaj devi Mondi Group Plc güçlerini birleştirdi. Ambalajı üretiminde Avrupa lideri olan 'Kalenobel’in yaklaşık yüzde 90 hissesi 101 milyon dolara Avustralyalı şirketin oldu.

3 Haziran 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ambalaj devi Mondi, Kalenobel’in yeni ortağı oldu

Global ambalaj şirketi Mondi Group Plc; yarısı Avrupalı sermaye fonu ARGUS Capital'e ait olan 'Kalenobel’i satın aldı. Türkiye’nin dondurma ambalajı üretiminde lider firması Kalenobel'in yaklaşık yüzde 90 hissesi 101 milyon dolara Avustralyalı şirketin oldu. İstanbul’da kurulu olan ve iki fabrikası bulunan şirketin 2015 yılı cirosu 143.6 milyon TL olarak açıklandı.

Satın almayı gerçekleştiren Mondi Group Plc Başkanı David Hathhorn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kalenobel’in satın alınması, ambalaj sektöründeki faaliyetlerimizin büyümesine katkıda bulunarak ürün portföyümüzün genişlemesini sağlayacak ve aynı zamanda başka coğrafyalara ulaşarak yüksek büyüme oranı bulunan pazarlardaki müşterilerimize daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak” dedi.

Şirketin kurucu ortaklarından M. Olcay Hephız ise yaptığı anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu satış ile yabancı yatırımcının ülkemize ve Türk sanayicisine duyduğu güveni görmüş olduk. Ülke ekonomisine sağladığımız bu katma değeri önemsiyoruz. Hızla gelişen ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğu bu pazarda sektörün büyük temsilcilerine hizmet veriyoruz. 2010 yılında Orta ve Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu şirketlerinden ARGUS Capital Group ile gerçekleştirmiş olduğumuz fon ortaklığı sonrasında sağlam adımlarla büyümemizi sürdürdük. Yeni yatırımlarımız ile birlikte hedeflediğimiz ciro ve büyüklüğe ulaştık. Yeni ortaklığımız ile beraber Türkiye’deki büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz. Ben ise şirketin yüzde 10 hissesine sahip olarak CEO görevime devam edeceğim” diye belirtti.

Üretiminin yarısını ihraç ediyor

1955 yılında kurulan ve ambalaj üretim sektörüne öncülük eden 'Kalenobel', yurtiçi ve yurtdışında dondurma sektörü için esnek ambalaj üretimi yanı sıra aseptik karton ambalaj üretimi de gerçekleştiriyor.

Kale Matbaacılık adıyla faaliyetlerine başlayan şirket, Nobel Ambalaj'la 1998 yılında kurduğu ortaklığın ardından Kalenobel olarak yoluna devam etti. 2010 yılında ARGUS Capital Fonu ile kurulan ortaklık ile beraber; hızlı ve sağlam adımlarla ciddi büyüme kaydeden Kalenobel, 'İSO 2014'te 'en büyük 1.000 şirket' listesinde yer aldı. 

Hem uluslararası hızlı tüketim malları sektörü şirketlerine, hem de bölgesel gıda ve içecek üreticilerine hizmet veren Kalenobel, üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini, başta Batı Avrupa olmak üzere, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.