27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

ANKAPARK'ı çürüten Mansur Yavaş'tan 160 milyon TL'ye sanal hayvanat bahçesi!

Göreve geldiği ilk günden beri ANKAPARK'I siyasi malzeme haline getiren ve Ankaralı'nın parasının boşa harcandığını savunan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, göz göre göre ANKAPARK'ı çürütüp, yağmalanmasına göz yumdu. ANKAPARK üzerinden algı oluşturmaya çalışan Yavaş'ın, yerel seçimlere 5 ay kala 160 milyon 880 bin TL'ye “Dijital Hayvanat Bahçesi” ihalesi yaptırdığı ortaya çıktı.

İLKNUR KARAKELLE15 Kasım 2023 Çarşamba 11:33 - Güncelleme:
ANKAPARK'ı çürüten Mansur Yavaş'tan 160 milyon TL'ye sanal hayvanat bahçesi!

2019 Yerel seçimleri öncesinde açılan ve 3 günde 1 Milyon ziyaretçiyi ağırlayan ANKAPARK'ı Ankaralı'nın gözünün içine baka baka çürüten, yağmalanmasına göz yuman CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçime 5 ay kala halkın parasını çöpe atmaya devam ediyor. Ankara'nın bekleyen sayısız sorununa çözüm üretmeyi reddeden Yavaş'ın 160 Milyon 880 Bin TL'ye "Dijital Hayvanat Bahçesi" ihalesi yapması tepkilere neden oldu.

DİNOZORLARI DİLİNE DOLAYAN YAVAŞ ÇALIŞIYORUZ İMAJI VERMEK İÇİN 160 MİLYON'U ÇÖPE ATTI

Göreve gelir gelmez ANKAPARK'a "israf" diyen, "kamu zararı" oluşturulduğunu iddia eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, 4 buçuk yılda ANKAPAK'ı kullanılamayacak hale getirdi. Ardından belediyeyi borç batağına sokan Yavaş, meclisten istediği borçlanma yetkilerinde de ANKAPARK'ın bakım onarımını bahane etti. ANKAPARK'ı aradan geçen 4 buçuk yılda sadece siyasi malzeme olarak kullanan Yavaş, yerel seçimlere 5 ay kala akılalmaz bir adım atarak Ankaralı'nın parasının nasıl çarçur ettiğini bir kez daha göstermiş oldu. ANKPARK'a konulan dinozorları diline dolayan Yavaş, aradan geçen 4 buçuk yılda Ankara'ya da tek bir çivi çakmadı. Bakımsızlıktan çökmeye başlayan şehrin sorunlarını görmezden gelen Yavaş halka "Çalışıyoruz" imajı vermek için 160 Milyon 880 Bin TL'ye Dijital Hayvanat Bahçesi" ihalesi açarak vatandaşın parasını çöpe attı.

"ANKARA'NIN ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN PROJELERİ VARKEN HALKIN PARASI ÇÖPE ATILIYOR"

Yavaş'ın Dijital Hayvanat Bahçesi Projesi'ne tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Sayın Mansur Yavaş'ın 3 gün içerisinde 1 Milyon ziyaretçi ağırlayan Ankara'nın en değerli vizyon projelerinden biri olan ANKAPARK'ı 4 buçuk yılda nasıl çürümeye terk ettiğini, yağmalanmasına göz yumduğunu sadece Ankara değil tüm Türkiye biliyor. ANKAPARK, Yavaş için sadece siyasi bir malzeme oldu. "Ata mirası" diye halka reklam yaptıkları yerin ağaçlarını bile sulamaktan aciz kaldılar. Yetmedi o kadar eleştirdikleri, yerden yere vurdukları, çürümesine ve yağmalanmasına göz yumdukları alanı bahane edip Belediye Meclisi'nden borçlanma yetkisi olmasına rağmen 4 Milyarlık bir borçlanma yetkisi istedi. ANKAPARK'ı kaderine terk eden bu zihniyet, halkın yıllardır Ankara'ya da hizmet etmedi. Ankara'ya 4 buçuk yılda tek bir çivi çakılmadı. Türkiye'nin başkenti dünya başkentleri ile yarışır haldeyken şimdi çökmeye başladı. Yavaş Ankara'nın acil çözülmesi gereken birçok sorununu ısrarla görmezden geliyor. Yapılan uyarılara, çağrılara dahi kulak asmadı. 4 buçuk yıldır Ankara'ya hizmet etmeyen Yavaş, şimdi yerel seçimlere 5 ay kala halka 'çalışıyor' gibi görünmeye çalışıyor. Ancak Yavaş yaptığı 160 Milyon 880 Bin TL'lik "Dijital Hayvanat Bahçesi" ihalesi ile halkın parasını ne yazık ki yine çöpe atıyor. ANKAPARK'ın mahkeme kararı ile belediyeye devredilmesinin ardından 'Ankapark'ın kaderine vatandaşımız karar verecek' diyerek 23 Temmuz 2022 tarihinde belediyenin resmi internet sitesi üzerinden bir anket yaptı. Yapılan anket bugün hala internet sitesinde yer almakta. Büyük bir katılımcılık örneği olarak gösterilen ankete 74 bin 281 kişi katılmış. Yayınlanan sonuçlara göre 20 bin 547 kişi parkın 'Yeşil Alan' olmasını istemiş. 14 bin 549 kişi hayvanat bahçesi olsun demiş. 10 bin 448 kişi Atatürk Orman Çiftliği olması yönünde oy vermiş. 9 bin 596 kişi spor ve yürüyüş alanı olmasını talep etmiş. 3 bin 444 kişi ise eğlence alanı olsun yönünde oy kullanmış. Siz vatandaşın isteğini bile görmezden geliyorsunuz. ANKAPARK'ın çürümesine göz yuman Sayın Yavaş, 160 Milyon TL'ye sanal dinozor yaptırıyor." dedi.