25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AÖF GİS sınavı puan hesaplama işlemi?

Açıköğretim fakültesi AÖF sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? 2019 AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF not ortalaması nasıl hesaplanır?

14 Ocak 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AÖF GİS sınavı puan hesaplama işlemi?

Açıköğretim öğrencileri AÖF sonuçları açıklanmadan önce kaç puan alabileceklerine dair bir fikir edinebilmek için not puan hesaplamaların nasıl yapıldığını araştırıyor. Erişime açılan sınav sorularıyla birlikte AÖF final sınavına giren öğrenciler, yanlışları ile doğrularını kontrol edip puan hesaplama yaparak sınavdan kaç alacaklarını, dönem sonu notlarının ne olacağına dair bir tahmin yüretebilirler.

Türkiye'de pek çok öğrenci Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde eğitim görüyor. AÖF öğrencileri geçtiğimiz hafta sonu yani 12-13 Ocak'ta 2018 2019 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi final sınavlarına girdiler.

 

AÖF SORU VE CEVAPLARI İÇİN TILAYINIZ

 

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TILAYINIZ

 

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

12 Ocak ve 13 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi sınavının sonuçları 15 gün sonra açıklanması bekleniyor. Henüz açıklanmayan AÖF sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesi öğrenci otomasyonu üzerinden takip edebilirsiniz. Sınav sonuçların açıklanmasıyla birlikte herhangi bir hata olduğunu düşünen öğrenciler, itiraz işlemlerini otomasyon üzerinden gerçekleştirebilecek.

AÖF 2019 güz dönemi sınav sonuçlarının açıklanması 15 günü bulabilir ama öncesinde AÖF soru ve cevapları ile sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilir ve tahmini olarak harf notlarını hesaplayabilirler. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları Anadolu Üniversitesi e-Kampüs sayfasında yayınlanmaktadır. Üniversite soruları direkt olarak sitede yayınlamıyor. Öğrenci giriş üzerinden öğrenciler sınavda çıkan soruları ve cevapları görebiliyor.