5 Temmuz 2025 Cumartesi / 10 Muharrem 1447

Askeri üniformayla uğurladı

Dağlıca şehitlerinden Astsubay Okan Taşan için dün Ankara’da düzenlenen törene devlet erkanı tam kadro katıldı. 5 yaşındaki Meriç, şehit babasını askeri üniformayla sonsuzluğa uğurladı.

11 Eylül 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Askeri üniformayla uğurladı

Dağlıca’daki hain saldırıda şehit düşen 16 askerden biri olan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan için Ankara Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Son yolculuğuna uğurlanan şehidin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek katıldı.

Polis üniforması giyerek şehit eşini uğurlayan Aylin Taşan’ın “aşkım vatan için şehit oldu” sözleri yürekleri dağladı. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Meriç Taşan da, askeri üniformayla babasının tabutunu öptü. Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan baba Bayram Taşan ise “Okan ölmedi, yaşıyor. binlerce Okan var” dedi.

Mardin’de 20 ton bomba!

Mardin’de ihbar üzerine özel bir sürücü kursuna ait arazideki kulübeye operasyon düzenleyen jandarma patlayıcı yapımında kullanılan 20 ton gübre (amonyum nitrat) ele geçirdi. Diyarbakır polisi ise Sur ilçesinde şüpheli bir araçta yapılan aramada 2 roketatar, 12 anti tank roketatarı, 12 roketatar sevk motoru ve çok sayıda mermi ele geçirdi.