19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni askerlik sistemi 2019 ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor! Milyonlarca vatandaşın 'tek tik askerlik' sistemi ve bedelli askerliğin kalıcı olmasıyla ilgili son dakika açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi.

25 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni askerlik sistemi 2019 ne zaman yürürlüğe girecek?

 

Milyonlarca vatandaşın 'tek tik askerlik' sistemi ve bedelli askerliğin kalıcı olmasıyla ilgili açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi. 

BEDELLİ ASKERLİK VE TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yeni askerlik düzenlemesine ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Yeni askerlik sistemiyle ilgili tarih veren Ünal, 'Muhtemelen nisan ayında gelir. Hem Cumhurbaşkanımız hem de grup başkanımız bu yönde bazı açıklamalar yaptılar. Nisan ayı içerisinde bu şekillenir ve TBMM'nin gündemine gelir öyle gözüküyor' ifadelerini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİK KALICI OLACAK
 
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşımızın gözü sürekli hale gelecek bedelli askerlikte. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun, TSK'nın ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getirileceğini bildirdi. Başkan Erdoğan sistemle ilgili kurmaylarına talimat verdiğini kaydederek şunları kaydetti;
 

"12 AYLIK ASTSUBAYLIK UYGULAMASI GETİRİYORUZ"
 
"Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için ordumuzun ihtiyacına göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atıyoruz. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek subaylık ve yedek astsubaylık görevlerini yerine getirenlere iki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta görevlerinde ise maaş ödenecek.Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar"
 

"20 YAŞINI GEÇMİŞ HERKES BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLECEK"
 
 
Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz.