2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Askerlik Şubesi saat kaça kadar açık?

Askerlik Şubesi saat kaça kadar açık?

28 Ekim 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Askerlik Şubesi saat kaça kadar açık?

Askerlik şubelerinin 24 saat açık olacağı öğrenildi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVUR İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

ASKERLİK ŞUBELERİ 24 SAAT AÇIK

Üsküdar Askerlik Şubesi önünde bedelli adaylarının bekleyişi gece de devam etti. Şube önünde sırada bekleyen asker adayları, gerekli olan parayı yeni denkleştirdiklerini belirtti.

Bedelli askerlik müracaatları sebebiyle askerlik şubelerinin 24 saat açık olacağı öğrenildi.

ASKERLİK ŞUBELERİ HAFTA SONU VE 29 EKİM'DE AÇIK MI

Bakanlık'tan bedelli askerlik başvurusu açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurularıyla ilgili olarak askerlik şubelerinin 27, 28 ve 29 Ekim'de de hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Bedelli askerlik başvuruları sürüyor. Başvuru süresinde son günlere girilmesiyle şubelerde izdihama varan yoğunluklar yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan yoğunluğu eritmek amacıyla 24 saat işlem sistemine geçti. Askerlik şubeleri kesintisiz hizmet verirken, haftasonu izinleri de kaldırıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, askerlik şubelerinin 27, 28 ve 29 Ekim'de de hizmet vermeye devam edeceği duyuruldu.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ SON GÜN NE ZAMAN?

Bedelli askerlik için ücretini yatırma süresi 3 Kasım'da doluyor. Dekontlarla birlikte son işlemi yapmak için ise son gün 5 Kasım 2018.

ÖDEMELER HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını bekleyen bedelli askerlikle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatıracak.

Bedelliden yararlanacakların 21 günlük temel askerlik eğitimi; silah söküp takma, atış, yürüyüş, yat-kalk, spor eğitimiyle birlikte yakın muharebe ve yangın söndürme eğitimini de kapsayacak.