11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Askerlik yerleri ne zaman açıklanak?

2019 yılı Şubat Celp döneminde silah altına alınacak er statüsündeki (12 ay er olarak askerlik yapacaklar) yükümlülerin askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını, askerlik yerlerini nasıl sorgulayabileceklerini ve askere alım sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatacağız.

12 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Askerlik yerleri ne zaman açıklanak?

Bu yazımızda sizlere 2019 yılı Şubat Celp döneminde silah altına alınacak er statüsündeki (12 ay er olarak askerlik yapacaklar) yükümlülerin askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını, askerlik yerlerini nasıl sorgulayabileceklerini ve askere alım sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatacağız.

Her celp döneminden önce Milli Savunma Bakanlığı Resmi İnternet sitesinde askere alımla ilgili bir duyuru metni yayınlanmakta ve askere alım sürecine ilişkin yükümlülerin ne yapmaları gerektiği anlatılmaktadır. Bu duyuru metni aynı zamanda TRT kanallarında da yayınlanmaktadır. Askere gidecek herkesin bu duyuru metninde yer alan bilgilere uyması zorunludur. Milli Savunma Bakanlığının bu duyuru metninde askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı, askere sevk belgelerinin ne zaman alınabileceği, askere sevk belgelerinin İnternet üzerinden hangi tarihe kadar alınabileceği ve askere sevk belgelerinin askerlik şubesinden ne zamana kadar alınabileceği açıklanmaktadır. Genellikle bu duyuru metni yayınlandıktan 1 hafta sonra yerler açıklanmaktadır.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik yerleri 15 Ocak 2019 tarihinde saat 10:30’da açıklanacaktır. Resmi duyuruda askerlik yeri açıklanma saati bu şekilde yapılmış olsa bile bu durum uygulamada değişmektedir. Daha önceki tecrübelerimize göre askerlik yerleri saat 16:30 gibi açıklanmaktadır. Bazen saat 22:00’da açıklandığı bile olmuştur. Genelde açıklanma saatinde gecikmeler olmaktadır. Maalesef saat 10:30’da açıklanacak denilmesine rağmen ciddi gecikmeler olabilmektedir. Saat 24:00 olmadan mutlaka açıklanacaktır. Daha önceki yıllarda her zaman söylenen gün açıklanmıştır. Saat bazen tam zamanında bazen geç saatlerde olmaktadır.

e-Devlet'ten askerlik yeri nasıl sorgulanır?

Öncelikle e-Devlet'in internet sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/'ye gidin. Burada şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın ve ardından arama bölümüne "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" yazarak arama yapın. Karşınıza Milli Savunma Bakanlığı işlemleri arasında yer alan bu işlem çıkacaktır. buradan askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

ASKERLİKTE YEMİN TÖRENİ NE ZAMAN OLACAK?

Askerlikte yemin töreni, acemi birliğine katılım tarihinin ardından 3. hafta içerisinde gerçekleşmektedir. Bu tarih, 23 ila 26 gün arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

YEMİN TÖRENİ KAÇ SAAT SÜRMEKTEDİR?

Yemin töreni, programın durumuna göre değişmektedir. Tören içerisinde konuşmalar ve ödül programı dahil ortalama bir yemin töreni 1 saat sürmektedir. Fakat askerler için tören öncesi hazırlık ve programın tamamı 3-4 saati bulabilmektedir.