30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Ayasofya'da akşam namazı! Başkan Erdoğan coşkuyla karşılandı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul'da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile sonlandırdı. Vatandaşlar, Başkan Erdoğan'ın Ayasofya Camii'ne giriş yaptığı anda tekbir getirdi.

IHA13 Mayıs 2023 Cumartesi 20:56 - Güncelleme:
Ayasofya'da akşam namazı! Başkan Erdoğan coşkuyla karşılandı
Yarın yapılacak seçimlere saatler kaldı. Başkan Erdoğan yoğun geçen programlarını bitirdi. Başkan Erdoğan, vatandaşlar ile buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'e geldi . Başkan Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim okudu. Öte yandan vatandaşlar, Başkan Erdoğan'ın Ayasofya Camii'ne giriş yaptığı anda tekbir getirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN, BAKARA SURESİ'NİN İLK 5 AYETİNİ OKUDU

Camide akşam ve yatsı namazlarını eda eden Başkan Erdoğan, Bakara Suresi'nin ilk 5 ayetini okudu.

Cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu birlikteliğiniz daim olmalı ve bu birlikteliğiniz bilesiniz ki tüm İslam dünyasından takip ediliyor. Tüm İslam dünyası, özellikle Türkiye'de ne oluyor, ne bitiyor bunu takip ediyorlar. Malum, düşman mahfiller de bunun aksini takip ediyor, yapmak istiyorlar. Rabbim onlara müsaade etmesin. Sizlerin de bu gayretleri, bu azmiyle yeter ki hepimiz birlik, beraberlik içerisinde olalım. Kur'an'a toptan, sımsıkı sarılalım ve inşallah bunun neticesini de Rabbim bizlere lütfedecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra camiden ayrıldı.

Camide, Erdoğan'la birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve torunu Ömer Tayyip Erdoğan da yer aldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için gelen vatandaşlar, cami içerisinde ve çevresinde yoğunluk oluşturdu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE HEP BİRLİKTE KILIYORUZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Ayasofya Camii'nde akşam namazını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile hep birlikte kılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Ayasofya ibadete açılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmıştı. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Dünya basınında da geniş yankı uyandıran bu gelişme ile Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.