29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kimdir bu Aydın Şengül kaç yaşındadır AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül nerelidir

Kimdir bu Aydın Şengül kaç yaşındadır AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül nerelidir? AK Parti İzmir il teşkilatında değişiklik yaşandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na Aydın Şengül getirildi. Aydın Şengül kimdir, kaç yaşında? AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, görevden alındı yerine bu görevi daha önce de yapmış olan AK Parti eski İzmir Milletvekili Aydın Şengül (50) atandı. Şengül daha önce de İzmir’de ilk başkanlığı yapmış ve sonrasında 2011 yılında milletvekili olmuştu. Aydın Şengül kimdir, kaç yaşında, nereli sorularına da yanıt aranmaya başlandı. İşte, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül hakkında merak edilenler.

16 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kimdir bu Aydın Şengül kaç yaşındadır AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül nerelidir

Aydın Şengül kimdir kaç yaşında nereli? AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül oldu. Daha önce de İzmir’de il başkanlığı yapan ve 2011 yılında milletvekili olan Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından göreve getirildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, görevden alındı yerine bu görevi daha önce de yapmış olan AK Parti eski İzmir Milletvekili Aydın Şengül (50) atandı. Peki Aydın Şengül kimdir nereli? İşte, yanıtı. 1994 yılından itibaren Özde Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nde iş hayatını sürdürdü. İzmir'de ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde şehir planlama çalışmalarında bulundu. İzmir Ticaret Odası Üyesi oldu.

AYDIN ŞENGÜL KİMDİR?

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama eğitimi alan Şengül, İzmir'de 1994 yılından itibaren Özde Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'ni yönetiyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Şengül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Şengül, Cumnurbaşkanı Erdoğan, tarafından göreve atandı. Şengül, daha önce de İzmir'de 2007- 2009 yılları arasında il başkanı olarak görev yaptı, 2011 yılında milletvekili oldu.

Aydın Şengül, 15 Ekim 1968'de Trabzon Arsin'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Güller'dir.

Şehir Plancısı; İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümünü bitirdi.

1994 yılından itibaren Özde Planlama Harita Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nde iş hayatını sürdürdü. İzmir'de ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde şehir planlama çalışmalarında bulundu. İzmir Ticaret Odası Üyesi oldu.

Şengül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BU SÖZLERLE VEDA ETMİŞTİ

Geçmişte İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan yardımcılığı, İl Başkanlığı ve Milletvekilliği görevi yaptığını hatırlatan Şengül, "24'üncü dönem milletvekili olarak ilime, ülkeme ve insanıma hizmet etme fırsatı buldum. Takdir Yüce Rabbimindir. Görevimi yerine getirirken bilmeden, istemeden üzdüğüm talebini yerine getiremediğim, bilmeden kırdığım dost ve kardeşlerim haklarını helal etsin.

Siyaset uzun soluklu bir görevdir. Her bitiş bir başlangıçtır. Listede yer alan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hiç kimseye kırgın değiliz. Geçmişte siyaset gereği istemeden hakkında konuştuğumuz arkadaşlar olabilir. Onlar da haklarını helal etsinler. Ben hakkımı helal ediyorum. Belki, bizim bu görevi alamamamızda geçmişte kırdığımız arkadaşlarımızın da etkisi olmuş olabilir. Onlara da teşekkür ediyoruz. Allah onların da yolunu açık etsin. Belki de farkında olmadan bize iyilik ettiler. Yine kentin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Her zaman partimizin hizmetindeyiz. İnşallah, 7 Haziran genel seçimleri ülkemize hayırlar getirir, iyi sonuçlar alırız. Ülkemizde birlik ve beraberliği sağlarız. Önümüzde seçimlerde çatışma ve kutuplaşmanın bittiği, herkesin birbirini olduğu gibi kabul ettiği ve hoşgörünün hakim olduğu bir sonuç ortaya çıkar" demişti.