3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Babil ne demek? Babil dizisi hangi kanalda? Babil konusu nedir, oyuncuları kimler?

Babil ne demek? Babil dizisi hangi kanalda? Babil konusu nedir, oyuncuları kimler? gibi soruların yanıtları tüm dizi takipçileri tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Babil, geniş kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı. Birçok ünlü ismi barındıran Babil dizisi tehlikeli bir yolculuğa çıkan İrfan karakterinin hikayesini konu ediniyor. Babil dizisinde Halit Ergenç İrfan karakterine, Ozan Güven Egemen karakterine hayat veriyor. Babil'de idealist bir ekonomi profesörü olan İrfan'ın hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz'in hastalanmasıyla alt üst olur. İki çocukluk arkadaşı bu kez paranın peşinde karanlık bir maceraya atılıyor. Babil dizisi hakkında tüm merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

9 Şubat 2020 Pazar 15:15 - Güncelleme:
Babil ne demek? Babil dizisi hangi kanalda? Babil konusu nedir, oyuncuları kimler?

Star Tv ekranlarının yeni dizisi Babil hakkında araştırmalar hız kazandı. Babil, geniş kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı. Tüm dizi takipçileri Babil ne demek? Babil dizisi hangi kanalda? Babil konusu nedir, oyuncuları kimler? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. Başrolünde Halit Ergenç, Aslı Enver, Birce Akalay ve Ozan Güven'in yer aldığı Babil, tehlikeli bir yolculuğa çıkan İrfan karakterinin hikayesini konu ediniyor. İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan'ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz'in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur. Ekranların sevilen dizisi Babil dizisi hakkında tüm merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

BABİL NE DEMEK?

Akad dilince, Tanrı’nın evi anlamına gelir. Bâb kapı; ili Tanrının anlamına gelir. Akadça Babil, alıntı bir sözcük farklı forumlarda başka dillere geçmiştir. İbranice’ye BAVEL ya da BABEL, İran’da konuşulan Persçeye BABİRUŞ ve eski Yunancaya BABYLON şeklinde geçmiştir. Bugün batı dillerinde özel bir isim olarak Babylon kullanılır.

BABİL DİZİSİ HANGİ KANALDA?

Babil dizisi Star Tv ekranlarında yayın hayatına devam ediyor. Babil dizisi bu akşam saat 20:00'da yeni bölümü ile ekranlara gelecek.

BABİL KONUSU NEDİR?

İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan'ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz'in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur.

Kapılar birer birer yüzüne kapanırken, karısı Eda'nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen'den (Ozan Güven) yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. Evlenmek üzereyken ayrıldığı Büyük aşkı İlay'ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman'ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak, ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan bu macerada aşması gereken birçok sınavla karşı karşıya kalacaktır. Bu macerada karşısına çıkan idealist genç kız Ayşe (Aslı Enver) onun kurtarıcısı olabilecek mi

BABİL OYUNCULARI KİMLER?

Halit Ergenç –İrfan-

İrfan haksızlıkların karşısında dimdik durabilen; kararlı ve inatçı bir ekonomi akademisyendir. Oğlu için hırsızlık yapan İrfan’ın tek amacı oğlunu hayatta tutmaktadır; ancak planladığı hiç bir şey planladıkları gibi olmaz. En sevdiği insan bile onu yarı yolda bırakır.

Aslı Enver –Ayşe-

Ayşe idealist bir genç kızdır. Süleyman’ın asistanı olarak çalışır. Sempatik ve dürüst olduğu kadar akıllı ve güzel de bir kızdır. Fedakar ve güçlü bir kız olan Ayşe’nin ortaya çıkartması gereken bir sır vardır. Ayşe bu sırrın peşinden koşarken bazen İrfan’ın karşısında bazen de yanında olur ama Ayşe sonunda İrfan’dan etkilenirler.

Ozan Güven –Egemen-

Egemen Eda ve İrfan’ın çocukluk arkadaşıdır. Egemen İrfan için büyük bir işe kalkışır; çünkü Egemen hayatı uçlarda yaşamayı sever; eğlenceli bir adamdır. Şeytan tüylü olduğu için kadınları etkilemeyi başarır.

Birce Akalay –İlay-

İlay Süleyman’ın sevgilisidir. İrfan ile de geçmişte nişanlanmış ve ayrılmıştır. Çekici, sofistike, çok güzel, mesafeli bir kadındır.

Nur Fettahoğlu –Eda-

Eda İrfan’ın eşidir. Güzel bir kadındır; iyi bir anne ve iyi bir dosttur ama tehlikeli de bir düşmandır. İrfan’ı çok sevmiştir; ama imkansızlıklar onu canından bezdirmiştir. Oğlu için kocasından bile vaz geçer. Çıkarcı bir tiptir.

Mesut Akusta –Süleyman-

Süleyman karanlık bir iş adamıdır. Parası çoktur ama hiç vicdanı yoktur. Eski tefecilerdendir. İlay’a saplantılı şekilde aşık olan Süleyman oldukça hırslı ve acımasız da bir adamdır.

Beren Kasımoğulları –Deniz-

Deniz Eda ve İrfan’ın oğludur. Şuanda 7 yaşında olan Deniz’in beyninde bir tümör vardır ve bu hastalık Deniz’i her an öldürebilme potansiyeline sahiptir.