23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Türkiye, Paris Büyükelçisi'ni çekecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in İdlib ve Karabağ konularını görüştüğünü açıkladı. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, Fransa ile yaşanan krizle ilgili açıklamalarda da bulundu.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:50 - Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Türkiye, Paris Büyükelçisi'ni çekecek mi?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE PARİS BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKECEK Mİ?

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yayını dolayısıyla Charlie Hebdo'ya başlatılan soruşturma ile ilgili soruya, "İçeride soruşturma başlatıldığı gibi, gerek Fransa gerekse uluslararası düzeyde de bunun diplomatik ve hukuki sürecini takip edeceğiz." yanıtını verdi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi'nin çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Çavuşoğlu, "Büyükelçimizin çağrılmasına gerek yok. Zaten telefonla sürekli istişare halindeyiz. Şu anda geri çağrılacak bir durum yok." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından "Bir zamanlar Fransa" notuyla, eski Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın 8 Şubat 2006'da Hz. Muhammed karikatürleri olayı kapsamında basın özgürlüğü ve dini inançlara saygıya dair açıklamasını Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak paylaştı.

Chirac'ın söz konusu açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Karikatürler ve Müslüman dünyasında yarattıkları tepkilerle ilgili olarak, ifade özgürlüğünün Cumhuriyet'in temellerinden biri olmakla beraber aynı zamanda hoşgörü ve tüm inançlara saygı değerlerine dayanmakta olduğunu hatırlatırım. Başkalarının inançlarını ve özellikle de dini inançlarını yaralayabilecek her şeyden kaçınılmalıdır. İfade özgürlüğü sorumluluk ruhuyla kullanılmalıdır. Tutkuları tehlikeli bir şekilde körükleyebilecek tüm bariz kışkırtmaları kınıyorum."

BAŞKAN ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmenin detayını Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, iki liderin görüşmesinde İdlib saldırıları ile Dağlık Karabağ konusunun gündeme geldiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede de aynı konuların masada olduğunu söyledi.