26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bakan Gül'den 'Ceren Özdemir' açıklaması: Başsavcılık olayı titizlikle yürütüyor

Adalet Bakanı Gül, 'Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır.' dedi. Bakan Gül, Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili olarak 'Başsavcılık olayı titizlikle yürütüyor. Zanlı 1 Aralık'ta firar etti' dedi.

AA5 Aralık 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bakan Gül'den 'Ceren Özdemir' açıklaması: Başsavcılık olayı titizlikle yürütüyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Singapur Sözleşmesinin Arabuluculuk Üzerine Yansımaları Sempozyumu'nda konuştu. Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları:

"Zalimce cinayetlerin ardından görülen davalarda, somut ve hukuk temelli tatmin edici gerekçelere dayanmayan 'iyi hal' gibi soyut değerlendirmelerle canilere ceza indirimi yapılması vicdanları yaralamaktadır.

Yıllardır uygulanan İnfaz Kanunu üzerine yapmış olduğumuz çalışmalarda iyi hal, açığa ayırma gibi konular bakanlığımızca tüm uygulayıcılar, tüm akademisyenlerle çalışma yapılan bir diğer konudur. Bu konuda parlamentonun takdiri halinde bu hususta da atılması gereken adımlar olduğunu, bu konuda çalışmalarımızın yapıldığını ifade etmek isterim.

Amacımız, hukukun kolaylaştırıcı imkanlarını harekete geçirmektir. Hukuk düzenlemeleri vatandaşın, toplumun beklentisine cevap vermek zorundadır."