29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bakan Albayrak hakkındaki ahlaksız paylaşımlarla ilgili yeni gelişme! Bakan Soylu duyurdu: Gözaltına alındılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşım yapanların gözaltına alındığını bildirdi.

AA1 Temmuz 2020 Çarşamba 07:49 - Güncelleme:
Bakan Albayrak hakkındaki ahlaksız paylaşımlarla ilgili yeni gelişme! Bakan Soylu duyurdu: Gözaltına alındılar

Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Aile, anne, eş, çocuk duygusundan yoksun şeytanlaşmışlar, sabaha kadar savcı ve polisler marifetiyle gözaltına alındı. Sosyal medya hesaplarının bir bölümünün yurt dışından ve FETÖ'cü olması yine tespitimiz. Söz, çocuklara böyle kirli bir dünya bırakmayacağız."

TEPKİ YAĞDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'ın yeni doğan çocukları üzerinden sosyal medyada yapılan ahlaksız paylaşımlara tepki yağdı.

"ÖRGÜTLÜ AHLAKSIZLIĞA KARŞI TEPKİSİZ KALANLARIN RİYAKARLIĞINI DA GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ı ve eşi Esra Albayrak Hanımefendi’yi dün gece dünyaya gelen yeni yavruları vesilesiyle tebrik ediyorum. Hamza Salih’in ailesi, vatanı ve milleti için hayırlı bir evlat olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu güzel haber karşısında bile, insanlıktan nasibini almamış bir güruh, anneliğin kutsiyetini ve çocukluğun masumiyetini hiçe sayarak organize bir saldırı ve hakaret furyası başlattı. Bu tavrı esefle kınıyor, şiddetle lanetliyorum."

"Vicdan ve ahlaktan yoksun bu arsızlığın manevi, kültürel ve toplumsal değerlerimiz içerisinde asla yeri yoktur. Bu örgütlü ahlaksızlığa karşı tepkisiz kalanların riyakarlığını da görmezden gelemeyiz. İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz."

"BU NEFRET SARMALINI OLUŞTURANLARI UNUTMUYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da sosyal medyada yapılan ahlaksız paylaşımlara tepki olarak, "Her gün aile ve özel hayata ilişkin söyledikleri yalanların nasıl bir nefret sarmalı oluşturduğunu görmeliler. Defalarca aile üzerinden, özel hayat üzerinden yalanlarınızı siyasete aktarmayın dedik. Bu çirkinlik bizlere siyasi etiğin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın yeni dünyaya gelen evladı ve Cumhurbaşkanımızın ailesi üzerinden alçakça kampanya yürütenleri, bu nefret sarmalını oluşturanları unutmuyoruz." dedi.

"İKİYÜZLÜSÜNÜZ, RİYAKARSINIZ"

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’ın yeni doğan çocukları üzerinden sosyal medyada yapılan ahlaksız paylaşımlara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Haysiyetsiz, alçak bir twitter tetikçisi, Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın ailesine yönelik ahlaksız bir paylaşımda bulunmuş. Bu şerefsiz, yargıya hesap verecek elbette! Bu alçaklara sessiz kalıp çifte standartlı davranan CHP'ye sesleniyorum: İkiyüzlüsünüz, riyakarsınız!"

"BU ŞAHISLAR HESABINI HUKUKA VERECEKTİR."

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de ahlaksız paylaşımlara sert tepki göstererek, "Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir." dedi.

"YAZIKLAR OLSUN!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çirkin paylaşımlara tepki olarak şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde sahte duyarlılık gösterisi için sıraya girenler; konu, insanlıktan bihaber namussuzların sayın Cumhurbaşkanımızın kızı ve yeni doğmuş torununa saldırması olunca, kafalarını nasıl deve kuşu gibi kuma gömüyorlar hayretle izliyoruz. Yazıklar olsun!"

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Berat Albayrak'a yapılan çirkin saldırılara sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında, "Yeni doğmuş masum yavruya, anne ve babasına uzanan galiz dillerin, vicdansız saldırıların bu toplumda yeri yoktur, olamaz! Bunu ancak insanlıktan nasibini alamayanlar yapar." değerlendirmesinde bulundu.

"KİŞİNİN “BEL HUM ADALL” OLDUĞU AŞİKARDIR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Berat Albayrak'a ve ailesine yapılan çirkin saldırıya sert tepki gösterdi.

Kalın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Esra Albayrak hanımefendiye yönelik paylaşımda bulunan kişinin “bel hum adall” olduğu aşikardır ve bu alçaklığı, kamu vicdanında ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Bu sefil ve karanlık zihniyeti lanetliyorum."

"EDEP YA HU"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yapılan ahlaksız saldırılara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Yeni doğum yapmış bir anneye, sevincini paylaşan bir babaya ve dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebeğe hakaret edecek, kin kusacak kadar kötü olanlara rağmen bu nefret diline teslim olmayacağız. Edep ya Hu!"

"NEFRET SÖYLEMİNİN HER ZAMAN HAYSİYET YOKSUNU MÜŞTERİLERİ VARDIR"

Ak Parti MKYK ve MYK üyesi ve aynı zamanda parti sözcüsü Ömer Çelik de Bakan Berat Albayrak ve ailesine yapılan edepsiz saldırılara sert tepki göstererek şunları kaydetti:

"Nefret söyleminin her zaman haysiyet yoksunu müşterileri vardır. Aile değerlerini nefret söyleminin konusu yapan siyasilerin müşterisi bataklıkta çıkıyor."

"SOSYAL MEDYA DİPSİZ VE ZEHİRLİ BİR KUYUYA DÖNÜŞTÜ"

Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'ın yeni doğan çocukları üzerinden sosyal medyada yapılan ahlaksız paylaşımlara tepki gösterdi.

Yönter şu değerlendirmede bulundu:

"Bir çocuğu katleden, kundaktaki bir yavruya, annesine, babasına mide bulandırıcı iftira atan kim olursa olsun canidir. Ne ara bu kadar kötü türedi! Bu doğrultu da sosyal medya dipsiz ve zehirli bir kuyuya dönüştü...Unutmayalım, insana merhamet etmeyene Allah merhamet etmez..."

BAKAN KOCA'DAN TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Esra ve Berat Albayrak çiftini, yeni doğan evlatları sebebiyle kutladığını belirtti.

Koca, "Her doğan çocuk, daha iyi bir dünya için bir umut, yeni bir başlangıçtır. Hamza Salih’le anne babası için kullanılan ifadeler, umut duyulabilir yönü kalmamış kişilere ait olsa gerek. Allah ıslah etsin." açıklamasını yaptı.

"VİCDANLARI YARALAYAN NEFRET SÖYLEMİ ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösterdi.

Oktay, mesajında şunları kaydetti:

"Dünyaya gözlerini yeni açmış bir yavruya, heyecanını yaşayan anneye ve bu mutluluğu paylaşan babaya hakaret kabul edilemez. Cumhurbaşkanımızın kızı Esra Albayrak Hanım'ı hedef alan ahlak dışı söylemi lanetliyorum. Vicdanları yaralayan nefret söylemi adalet önünde hesap verecektir."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN, BAKAN ALBAYRAK'A YÖNELİK HAKARET İÇERİKLİ YORUMLARA TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğuyla ilgili sosyal medyadan yapılan hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin, "Küfür ve hakaretten başka bir şey bilmeyen, insanlıktan nasipsiz, ahlak ve edepten mahrum şahıslara sosyal medyada da asla müsamaha gösterilmemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Küfür ve hakaretten başka bir şey bilmeyen, insanlıktan nasipsiz, ahlak ve edepten mahrum şahıslara sosyal medyada da asla müsamaha gösterilmemelidir. Hamza Salih Albayrak’ın hayırlı salih bir evlat olmasını Cenabıhak’tan niyaz ediyor, Esra ve Berat Albayrak çiftini kutluyorum."

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ, BAKAN ALBAYRAK'A YÖNELİK HAKARET İÇERİKLİ YORUMLARI KINADI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Doğan her çocuk yarınlarımıza dair en hakiki umudumuzdur." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dünyaya gelmiş yavrumuz Hamza Salih'in ailesine ve milletimize hayırlı bir evlat olmasını diler, kardeşlerim Esra ve Berat Albayrak çiftini tebrik ederim. Annelik ve kadınlık onurunu layıkıyla taşıyan Esra Albayrak'ı üzmeye yönelik çirkin tavrı ve böylesine insani bir durumda bile alçakça haysiyet cellatlığı yapan ahlaksızları şiddetle kınıyorum."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN BAKAN ALBAYRAK'A YÖNELİK HAKARET İÇERİKLİ YORUMLARA TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Masumiyet abidesi bir çocuğun doğumuna bile ahlaksızca yorum yapanları, bir anne babanın en mutlu günlerini katledenleri şiddetle kınıyor, asil milletimizin vicdanına ve adalete havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akar, yaptığı açıklamayla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğu ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Bakan Akar, mesajında şunları kaydetti:

"Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve kıymetli eşleri Esra Albayrak hanımefendiyi tebrik eder, dünyaya gözlerini açan Hamza Salih yavrumuza sağlıklı, mutlu ömürler dileriz. ‬Masumiyet abidesi bir çocuğun doğumuna bile ahlaksızca yorum yapanları, bir anne babanın en mutlu günlerini katledenleri şiddetle kınıyor, asil milletimizin vicdanına ve adalete havale ediyoruz."